Božičić više nije trener Radnika, Popović na klupi Surduličana

Slaviša Božičić više nije trener surduličkog Radnika, odlučila je uprava ovog kluba, postupivši slično kao i prošle sezone kada je Mladena Dodića, posle slabog starta tim u superligaškom karavanu zamenio Milan Milanović.

Božičić je otišao posle trećeg uzastopnog, a ukupno četvrtog poraza Radnika u pet prvenstvenih kola Super lige, a Popović dolazi u momentu kada je ekipa trinaesta na tabeli sa samo tri boda.

Zoran Popović nekada je bio trener omladinske škole Čukaričkog, potom i trenirao prvi tim "brđana", ali i bio trener u više klubova u inostranstvu, prvenstveno na Malti i u Aziji.

Božičić je postao prvi trener Radnika uoči letnjih priprema.

Radnik je pod njegovim vođstvom igrao solidan fudbal, osim u poslednjem meču protiv Inđije, ali takav fudbal nije doneo očekivani rezultat.

Božičić je tokom karijere čak u tri navrata trenirao ekipu Radnika.

PROFIL - ZORAN POPOVIĆ

Novi trener Radnika Popović je od 1983. do 1998. godine bio fudbaler FK Čukaričkog, Zemuna, švedskog Vermeda i malteške Florijane sa kojom je bio prvak Malte. Na početku trenerske karijere bio je od 1998. trener omladinske škole Čukaričkog, godine 2002. vodio je olimpijsku reprezentaciju Jordana, a od 2003. dve sezone bio šef stručnog štaba Radničkog iz Obrenovca. Godine 2004. radio je kao tehnički direktor i šef stručnog štaba Al Vahdad (Jordan), a 2005/2006. bio šef stručnog štaba prvog tima Čukaričkog. Od 2007. bio je angažovan kao tehnički direktor FK Al Arabik (Kuvajt), a 2008. seo na klupu FK Florijana na Malti. Od 2009. vodio je Al Arabik u Kuvajtu sa kojim je igrao finale nacionalnog kupa i polufinale Kupa kupova Azije (AFC kup). Godine 2010. sa Florijanom je igrao finale nacionalnog kupa Malte. Od 2012, pa i tokom 2013. bio je sportski direktor FK Čukarički, a od 2013. direktor omladinske škole tog kluba.

Najnovije vesti