Boško Obradović u Vranju: Posle bojkota još korak do smene vlasti FOTO/VIDEO

Tri važna koraka karakterišu kampanju ujedinjene opozicije za neizlazak na predstojeće izbore - prvi je bojkot, drugi formiranje prelazne vlade, koja će omogućiti slobodne i demokratske izbore u Srbiji, i treći je smena aktuelne vlasti, izjavio je u subotu u Vranju lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

- Mi ćemo kao ujedinjena opozicija u bojkotu apsolutno odbiti da priznamo ove lažne izbore, njihove rezultate, buduću skupštinu i vladu i sve njihove odluke - potencirao je Obradović.

On je apelovao "na sve koji imaju bilo kakva hronična oboljenja da ne izlaze" na izbore 21. juna.

- Biračka mesta biće legla zaraze.

Drugi razlog je taj što su ovo nedemokratski izbori, jer se guši demokratija, vlada medijski mrak i opoziciju nigde ne možete da čujete, i treći što su ovi izbori antiustavni jer su usred izbornog ciklusa promenjena dva ključna izborna zakona - rekao je Obradović.

Osim ovoga, naglasio je lider Dveri, već dve godine "održavaju se tajni pregovori Aleksandra Vučića i Hašima Tačija o priznanju nezavisnog Kosova od strane Beograda".

- I to je u fazi finalizacije što, pored mnogih drugih unutrašnjih, smatramo još jednim dodatnim razlogom za bojkot izbora.

S druge strane imamo nagomilanu migrantsku krizu i ilegalan ulazak ogromnog broja migranata na teritoriju naše države, što u potpunosti preti da promeni strukturu stanovništva Srbije - rekao je Obradović.

On je, govoreći pred novinarima u prostorijama gradske organizacije Dveri, potencirao da je "aktuelna vlast oličena u SNS-u i došla na vlast uz pomoć zapadnih mentora, s obećanjem da će predati Kosovo i Metohiju".

- Pola tog obećanja ispunili su 2013. kada su priznali antiustavne "Briselske sporazume" i sada nakon ovih lažnih izbora nameravaju da ispune drugu polovinu.

Ono što posebno boli ovde u Vranju je da se čak pregovara da deo opština Preševo, Bujanovac i Medveđa budu pridodati toj lažnoj državi, nezavisnom Kosovu.

Čim Kosovo postane nezavisno, tog trenutka će se ujediniti sa Albanijom i dobićete tzv. "Veliku Albaniju" koja će biti najveća bezbednosna pretnja celom regionu- rekao je Obradović.

S druge strane, imajući u vidu da "migranti koji su trenutno u Srbiji ne mogu dalje", to znači da oni "ostaju ovde" na prostorima Zapadanog Balkana, što je "ozbiljan rizik za sve naše porodice", naglasio je Obradović.

- Upravo sam se u svojoj novoj knjizi bavio time - kako vlast krijumčari migrante protivzakonito na teritoriju Srbije.

Da se razumemo, Srpski pokret Dveri nema ništa protiv migranata, ali ima protiv migrantske krize.

Mi smo spremni da pomognemo svakom nevoljniku koji beži iz ratom zahvaćenih država, ali da naša vlast sklapa sporazume sa drugim zemljama da se ovde vrate svi migranti koji ne mogu da dobiju azil u Zapadnoj Evropi, a to su većim delom kriminalci i oni koji čine krivična dela, to je za nas aposlutno neprihvatljivo i to je još jedan od razloga za bojkot izbora - rekao je Obradović.

Obradović je ovom prigodom naglasio da uvek sa velikim zadovoljstvom dolazi u Vranje i Pčinjski okrug, na područje na kojem "postoji autentična hrišćanska i patriotska Srbija".

- U Vranju smo danas posetili obe gradske pijace, prošetali centralnim gradskim ulicama, delili opozicione novine i program Srpskog pokreta Dveri, obrazlažući zašto treba bojkotovati izvore.

Nosim veoma lepe utiske iz tih susreta sa Vranjancima; većina je reagovala pozitivno, uzimali su novine, zastajali da porazgovaramo, hteli da se fotografišemo i smatram da u Vranju postoji jedna vrlo pozitivna opoziciona atmosfera jer je veliki broj ljudi meni danas rekao da će bojkotovati predstojeće izbore na svim nivoima - kazao je Obradović pred novinarima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ima li saznanja da aktuelna vlast ima nameru da delu migrantske populacije da državljanstvo, Obradović je odgovorio odrečno, iz napomenu da to, ako je tačno, "zvuči alarmantno", ali da "pokazuje da je bojkot opravdan".

On je, pokazujući, kako je naglasio, "jedine prave opozicione novine", rekao da novi broj "vrlo detaljno govori o tome zašto treba bojkotovati izbore".

Lider Dveri u subotu je prošetao ulicama Vranja, delio brojeve pomenutih novina, razgovarao s Vranjancima, a na ulasku u centralno gradsko šetalište susreo se sa kolegama iz Skupštine Srbije, narodnim poslanicima Sašom Radulovićem i Brankom Stamenković koji su u subotu imali promocju svoje liste "Suverenisti" u centru grada.

Najnovije vesti