Biti ili ne biti za Dinamo: Preko Metalca do Super lige

U redovima lidera Prve lige Srbije u fudbalu, vranjskog FK Dinamo, vlada nepodeljeni optimizam pred meč u sredu 2. maja protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, direktnog konkurenta za plasman u Super ligu, u odnosu na koga Vranjanci pred ovu važnu utakmicu imaju četiri boda prednosti.

- Spremno dočekujemo Metalac, želimo sva tri boda i borićemo se da zadržimo prvo mesto do kraja lige.

Pokazali smo kako se igra fudbal u Dobanovcima protiv Budućnosti, pobedili i to treba da nam bude recept za Metalac – rekao je trener vranjskog prvoligaša Radmilo Jovanović na konferenciji za medije, pred utakmicu 25. kola Prve lige Srbije.

On je podsetio da je klub samo slučajno narušio tradiciju i nije pobedio poslednji put kod kuće, ali smatra da se to neće desiti protiv sledećeg protivnika.

- Što se tiče igrača, povređeni su Dušan Stevanović i Davor Nedeljković, koji bi trebalo da se oporave do početka meča, dok na Milana Stankovića ne možemo da računamo zbog parnih kartona – kazao je Jovanović.

Fudbaler i kapiten tima Mlađan Stevanović istakao je da se pobeda njegovog kluba u sredu ne dovodi u pitanje.

- Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da podrže Dinamo i da zajedno sa njima slavimo gotovo siguran ulazak u Super ligu – istakao je Stevanović.

Fudbaler Miloš Antić prognozirao je da će u sredu Dinamo upisati tri nova boda.

- Svi smo spremni za igru i ništa nas drugo osim pobede ne interesuje.

Imamo jedanaest odigranih utakmica kod kuće, deset pobeda i nastavljamo dalje, jer nam je cilj jedan, a to je ulazak u Super ligu – rekao je Antić.

Utakmica između Dinama i Metalca odigraće se u sredu 2. maja, na stadionu Jumka u Vranju, sa početkom u 17 časova.

Nakon ovog kola, do kraja prvenstva Dinamo ima teška gostovanja, najpre ČSK Pivari u Čelarevu, potom Sinđeliću u Beogradu i u poslednjem 30. kolu Radničkom 1923 u Kragujevcu, dok u Vranju dočekuje Jagodinu i Novi Pazar.

Drugoplasirani Proleter posle susreta sa Jagodinom u Novom Sadu imaće do kraja sezone gotovo iste protivnike kao i Dinamo na gostovanjima, jer ide Sinđeliću, Novom Pazaru i Inđiji u poslednjem kolu, dok kao domaćin dočekuje Novi Pazar i Teleoptik.

Metalac, pak, posle duela sa Dinamom u Vranju do kraja prvenstva biće domaćin Budućnosti iz Dobanovaca, neugodnom TSC-u iz Bačke Topole i Jagodini, dok gostuje ČSK Pivari i u poslednjem kolu beogradskom Sinđeliću.

Najnovije vesti