Bez preminulih u COVID bolnicama u Vranju u poslednja 24 sata

Među hospitalizovanim COVID pacijentima u Vranju u poslednja 24 sata nije bilo preminulih, saopšteno je u utorak ujutro iz vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

Vranje je dan pre toga imalo dva, a prekjuče jednog preminulog.

Na bolničko lečenje zbog korone u COVID bolnice u Vranju u poslednja 24 sata primljeno je 15 novih pacijenata (juče 8), a otpušteno 14 (dan ranije nije bilo otpusta).

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 125 pacijenata, 1 manje nego prethodnog dana kada ih je bilo 126.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 62, isto kao juče.

U COVID bolnicama su 33 slobodna mesta, 1 više nego juče.

Na bolničkom lečenju, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Blagi rast procenta zaražavanja

U COVID ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za ponedeljak, obavljena su ukupno 292 pregleda (dan pre 216), od čega 94 prva (prethodnog dana 129) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađena su 3 PCR i 107 antigenskih testova (juče 132) od kojih je 69 (dan ranije 82) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 64,5 i veći je za 3,3 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 61,2. Podsećanja radi taj procenat je na prethodnom preseku dan pre toga imao skok od 17,1 odsto.

Najnovije vesti