BEV: I vlast podržala inicijativu za izgradnju stadiona na drugoj lokaciji

Hiljadu pedeset dva građana Vranja potpisali su do sada peticiju da Sportski centar u Vranju ostane na lokaciji gde se i sad nalazi, a da se novi fudbalski stadion gradi na drugom mestu, saopšteno je iz udruženja Borino i evropsko Vranje (BEV).

"Šestog decembra obavestili smo lokalnu samoupravu o našoj peticiji i o broju prikupljenih potpisa i od vlasti zatražili da radi po želji građana.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević pozvao nas je na sastanak i obavestio nas da će se predstavnici vlasti založiti da se novi objekat gradi na lokaciji sadašnjeg stadiona Jumko.

Takođe je najavljeno da će se čim pre rekonstruisati postojeći Sportski centar.

Kako nam je rečeno, tu odluku nisu doneli isključivo zbog naše inicijative, već su ideju o promeni lokaliteta imali i pre pokretanja naše peticije", navode iz BEV-a.

Iz ovog udruženja saopšteno je da njihova saznanja govore da je lokalna samouprava morala, u samom startu, da za izgradnju novog stadiona nađe i odredi lokaciju za 15 dana, prema roku koji im je dala republička vlast.

"Kako je u tom periodu kompanija Jumko bila u stečaju, lokacija kod njihovog stadiona nije bila moguća, ali je sada, nakon što je Jumko izašao iz stečaja i relokacija izvodljiva stvar, na čemu oni kao lokalna vlast inenzivno rade.

Na svima nama je da pratimo rad lokalne samouprave i uverimo se da će zaista postupati u skladu sa onim što su i obećali, na način kako većina sugrađana želi ili će sve izrečeno ostati samo priča.

Udruženje Borino i evropsko Vranje nastavlja da se bori za razvoj i napredak grada u skladu sa potrebama i po meri svih sugrađana”, navode iz BEV-a.

Pre više od dve godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju šest fudbalskih stadiona u Srbiji, od kojih bi jedan bio u Vranju.

On je tada najavio početak izgradnje za april 2020, što se nije dogodilo.

Stadion bi prema prvobitnoj računici trebalo da košta oko 20 miliona evra, a projektovani kapacitet je 8.200 sedećih mesta.

Najnovije vesti