Besplatni pregled digitalnim mamografom od utorka u Vranju čak i bez knjižice

Preventivna akcija mamografskih pregleda na mobilnom digitalnom mamografu, bez uputa i zdravstvenih knjižica, po unapred utvrđenom rasporedu počeće u utorak 28. septembra u Vranju.

Pokretni digitalni mamograf niškog Kliničkog centra biće postavljen ispred Sportske hale u Vranju.

Preventivni pregledi za rak dojke, namenjeni ženama starosti između 50 i 69 godina, obavljaće se svakog dana od 8 do 19 časova.

Telefon za zakazivanje mamografije, radiološkog pregleda dojke je 064 899 04 66.

Termin za zakazivanje je svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

"Na telefon će se javljati Nenad Stojanović, glavni tehničar Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku Opšte bolnice Vranje.

Prvi pregledi moći će da se zakažu od ponedeljka 27. septembra u navedenom terminu", navode iz ZC Vranje.

"Po unapred utvrđenom rasporedu sve žene starosne dobi između 50 i 69 godina, sa bilo kojim ličnim dokumentom, moći će da obave mamografski pregled, nakon čega će im rezultati biti poslati na kućnu adresu.

Sve pacijentkinje, kod kojih se uoče odstupanja od normalnih vrednosti, biće uredno obaveštene i pozvane na dodatnu dijagnostiku.

Preglede će moći da urade i žene van opsega od 50 do 69 godina starosti, uz uput i indikaciju izabranog lekara", navode iz ZC Vranje.

Svi pregledi, dodaje se, obavljaće se uz poštovanje svih važećih propisanih epidemioloških mera zaštite od Kovida 19 u Republici Srbiji.

Ova akcija realizuje se uz podršku Ministarstva zdravlja.

Najnovije vesti

Foto MUP MUP: Svaka blokada kršenje zakona »

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je u subotu da žele da obaveste javnost "da je svaka blokada saobrać...