Bertolini u Vladičinom Hanu: Podrška EU socijalnom stanovanju VIDEO

Vranje - Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini, u četvrtak je posetio Vladičin Han, gde je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišao romsku porodicu Jovanović u selu Lepenica, kojoj je adaptirana kuća.

To je deo projekta koji se sprovodi u okviru programa podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji.

Koz projekat je za 33 porodice obezbeđena stambena podrška i podrška u zapošljavanju, samozapošljavanju, obrazovanju i pristupu uslugama socijalne i zdravstvene zaštite.

Konkretno, dvanaestočlana porodica Jovanović ima petoro gluvonemih ukućana.

Renovirana im je kuća i dograđena još jedna prostorija.

Obezbeđeni su im i bela tehnika, nameštaj i školski pribor za decu.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović zahvalio se Bertoliniju i istakao da je u ovaj projekat uloženo 782.000 dolara, a od toga je 15 odsto učešće lokalne samouprave.

On je zahvalio i organizaciji UNOPS, kao i nevladinoj organizaciji Help s kojom Opština Vladičin Han sarađuje nekoliko godina.

Bertolini se u Vladičinom Hanu sastao sa predstavnicima udruženja građana, koje je EU podržala kroz ReLOaD program sa preko 100.000 evra po opštini.

"Ovo je konkretan primer koji pokazuje i meni da svi zajedno možemo da pomognemo ljudima kojima to najviše treba", rekao je Bertolini.

On je dodao da je cilj da se razvije sistem transparentne podele javnih sredstava organizacijama i osnaži civilno društvo za projektno delovanje u skladu sa prioritetima lokalne zajednice.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...