Beljuljijeva inicijativa: Evo šta učiniti sa 100 evra

Vranje/Bujanovac - Nedžat Beljulji, bujanovački privrednik i medijski radnik, pokrenuo je inicijativu i pozvao dobro situirane sugrađane da 100 evra, koje dobijaju od države, preusmere u svojevrsni humanitarni fond putem kojeg će se "pomoći onima kojima je pomoć potrebna".

Za nekoliko dana, od kada je obelodanio svoju nameru, Beljuljija je podržalo dvadesetak ljudi, pa je na namenski račun koji je otvorio u ovu svrhu već "leglo" 2.000 evra, pišu Bujanovačke.

- Inicijativu sam pokrenuo po ugledu na privrednike, novinare, sportiste, estradu, razna udruženja u unutrašnjosti Srbije.

Mogu da kažem da sam prijatno iznenađen odzivom, s obzirom na to da je već prikupljeno 2.000 evra, a akcija će trajati do 7. juna do kada se isplaćuje tih 100 evra – kazaoje Beljulji.

Za koje humano delo će biti iskorišćen prikupljeni novac odlučiće sami donatori po okončanju akcije.

- Kada budemo imali konačan iznos i bude poznato ko je sve učestvovao, napraviću mini anketu na svom Fejsbuk profilu sa pitanjem - "gde usmeriti novac".

Da li će to biti neka škola, školska oprema, sportski teren ili možda neka kuća za siromašnu porodicu, videćemo, u svakom slučaju nekome ćemo pomoći – kaže vlasnik TV Spektri.

Po njegovim rečima, poziv je upućen imućnim ljudima, privrednicima, političarima, preduzetnicima, „kojima tih 100 evra ne znače puno, a koji žele da učine nešto dobro“.

Novac se prikuplja na računu u Komercijalnoj banci 205-9011000275985-78 i Beljulji poziva sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji.

Najnovije vesti