BAT fabrika uspešna u smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte

Kompanija BAT sve više ulaže u održivost svojih fabrika, o čemu svedoči i činjenica da fabrika BAT-a u Vranju već dugi niz godina intenzivno i dosledno radi na svom doprinosu implementaciji ESG strategije (zelene agende).

Preduzeti su značajni koraci ka principima održivosti i smanjenju uticaja poslovanja na klimatske promene, a uvođenje inovacije je ključno da bi se osiguralo da proizvodni procesi kompanije budu čisti i efikasni.

U skladu sa pomenutim, implementirane su mnoge inicijative i projekti koji iz godine u godinu kontinuirano vode ka smanjenju emisije CO2, kao što su:

Upotreba 100 odsto električne energije iz obnovljivih izvora

• Investiranje u sistem praćenja potrošnje energije kako bi se dodatno optimizovalo korišćenje energije i poboljšala energetska efikasnost procesa i opreme

• Postavljeni su solarni paneli za zagrevanje sanitarne vode

Zamenjeno je fosilno gorivo alternativnim sa niskim sadržajem ugljenika

Unapređuje se znanje i svest svih zaposlenih u ovoj oblasti

Napori i rad na smanjenju emisije CO2 omogućili su da se fabrika sertifikuje u skladu sa standardom PAS2060, koji potrđuje usklađenost sa zahtevima za kvantifikaciju, smanjenje i kompenzaciju emisija gasova staklene bašte i tako stekne status ugljenično neutralne fabrike.

Detaljne informacije o PAS 2060 sertifikaciji možete pronaći na sledećem linkovima - QES dokument i PAS 2060 serttifikat.

Naravno, sve to obavezuje da fabrika nastavi da radi na unapređenju svog poslovanja i promovisanju inovativnih i održivih rešenja u cilju unapređenja zaštite životne sredine i očuvanja naše planete za buduće generacije.

Najnovije vesti