BAT donirao medicinsku opremu vranjskom zdravstvu

British American Tobacco (BAT) donirao je vrednu medicinsku opremu Gradskom štabu za vanredne situacije u Vranju, koja će dalje biti preusmerena zdravstvenim ustanovama na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID–19, saopšteno je iz vranjske kompanije.

- Ovim potezom BAT je još jednom potvrdio status odgovornog odnosa prema zajednici i lokalnoj samoupravi u kojoj posluje - navodi se.

U okviru donacije za zdravstvene ustanove koje su deo COVID sistema obezbeđena su medicinska sredstva koja će doprineti značajnom povećanju kvaliteta zdravstvene zaštite, u vidu pulsnih oksimetara, beskontaktnih termometara, zaštitne opreme za medicinsko osoblje i drugih.

- Kao predstavnici kompanije kojoj su prosperitet i uslovi zdravstvene zaštite veoma visoko na lestvici prioriteta izuzetno smo zadovoljni što smo u mogućnosti da odgovorimo na ono što je trenutno najpotrebnije zdravstvenom sistemu u Vranju.

Budući da je to grad u kojem naša fabrika godinama uspešno posluje, ova donacija je najmanje što smo mogli da učinimo u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima i lokalnoj samoupravi na posvećenosti u zaštiti zdravlja stanovništva - istakao je Milorad Krstikeski, direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru.

Kao jedan od začetnika principa društveno-odgovornog poslovanja u Srbiji, kompanija BAT je, osim pomenute donacije, tokom celokupnog trajanja epidemije virusa korona pružala podršku zdravstvenom i socijalnom sistemu Srbije, a takva praksa ostaće opredeljenje kompanije i u budućnosti, poručuje se na kraju saopštenja.

PROFIL

Kompanija British American Tobacco je prisutna u Srbiji od 1996. godine. Privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine postala je jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji. BAT je direktno investirao više od 220 miliona evra u Srbiji, dok je od 2003. godine u budžet Republike Srbije kroz poreze uplatio preko 2 milijarde evra.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas počinje jesen »

Vranje - Jesen će početi u sredu 22. septembra, u 21.21 sati, saopštilo je Astronomsko društvo Ruđer Bošković. "U tom t...