Asfaltirana Ulica Save Kovačevića

Ulica Save Kovačevića u Vranju asfaltirana je u četvrtak u okviru projekta Čista Srbija.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je prilikom obilaska radova da će na teritoriji grada u sklopu istog projekta biti izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 141 kilometar.

Vrednost investicije u Vranju je 70 miliona evra.

On je dodao da će još 33,5 kilometra mreže biti izgrađeno na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja.

"Izgradnja podzemne infrastrukture osnova je za potpuno saniranje i uređenje svih saobraćajnica.

Grad Vranje nastaviće da ulaže u obnovu ulica i puteva, u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kako u gradskim, tako i u seoskim mesnim zajednicama.

Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim građanima na strpljenju i razumevanju, posebno onima koji žive u ulicama u kojima se izvode radovi.

Konkretno u ovoj ulici, biće asfaltiran kolovoz dužine 525, a širine 6 metara", istakao je Milenković.

Savetnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Jeremić rekao je da je Vranje značajan grad za ceo projekat i upravo je to razlog što se prva ulica asfaltira baš u Vranju.

Zahvalio bih se građanima na strpljenju, a gradonačelniku i stručnim službama na profesionalnosti i dobrom poslu, zbog čega smo danas ovde", rekao je Jeremić.

Početku radova prisustvovao je i Vang Sjue Feng, rukovodilac projekta Čista Srbija i predstavnik kompanije CRBC, koja je i glavni investitor svih radova u Srbiji, dok je podizvođač beogradski Millennium team.

Završetkom radova Vranje će dobiti novu, ali i najdužu kanalizacionu mrežu od svih 15 gradova, koji su obuhvaćeni prvom fazom realizacije projekta Čista Srbija.

Najnovije vesti