Asfaltira se lokalni put Rataje - Kupinince, investicija od 12 miliona

Asfaltiranjem lokalnog puta od sela Rataje ka Kupinicu, u dužini od 2,5 kilometra, nastavljena je realizacija Komunalnog programa, saopštili su pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić i gradski većnik Dejan Stanojević, koji su u utorak obišli su ovu deonicu.

Oni su istakli da se uređenjem ovog putnog pravca "rešava višedecenijski problem saobraćajne infrastrukture za oko 1.300 meštana".

- Širina novog puta je tri metra i od vitalnog je značaja za ovdašnje žitelje, jer spaja tri sela - Rataje, Aleksandrovac i Kupinice, kao i mahalu Slatina.

Na ovaj način unapređujemo kvalitet života za stanovnike van grada.

Put je od velikog značaja i za meštane sela Žapsko i Crni Lug, kojima će putovanje do Vranja ubuduće biti kraće za 2,5 kilometra.

Vrednost radova je 12,1 milion dinara, a izvođač je „IG sistem“ iz Vranja“ - naveo je Pešić.

Prema rečima gradskog većnika Dejana Stanojevića, za potrebe asfaltiranja nekategorisanih puteva "opredeljeno je 28 miliona dinara".

- U narednim danima radićemo na asfaltiranju puteva u selu Zlatokop, nakon toga u Trebešinju.

Pažnju ćemo u narednom periodu posvetiti i ulicama u Vranju.

Biće asfaltirano više ulica poput Bakije Bakića, Hadži Tomine, Todora Španca, Crnogorske - rekao je on i izrazio nadu da će procenat realizacije Komunalnog programa, i pored finasijskog ograničenja, biti preko 60 odsto.

Stanojević je naglasio da je projekat rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića završen i da će, prema njegovim rečima, uz poštovanje svih zakonskih procesa, ova ulica nakon rekonstrukcije biti jedna od najuređenijih u gradu.

Najnovije vesti