Arsić: Zašto ćutiš poslaniče Mitroviću

Vranje - Saša Arsić, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu, upitao je narodnog poslanika i šefa bujanovačkih naprednjaka Nenada Mitrovića "da li je u Skupštini Srbije samo da bi ćutao i primao platu ili da kao narodni poslanik zastupa interese građana opštine iz koje dolazi".

- Ako je netačno to što je je drugi poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi izneo u Skupštini o stanju u državi i opštini, zašto se Mitrović nije javio za reč da demantuje Kamberija – pita Arsić u lično i ime Narodne stranke, prenose Bujanovačke.

Ako je protivzakonito isticanje albanske zastave na državnim institucijama, dodaje Arsić, "zašto se Mitrović ne izjasni povodom toga i reaguje".

- Ili je važno da se ćuti, da se primaju dnevnice i čeka prilika da se Nagip Arifi umilostivi i da poslaniku još neku funkciju u opštinskoj vlasti - navodi Arsić.

Narodna stranka ima zamerke i na dodelu subvencija iz Koordinacionog tela, ocenjujući da su preduzetnici iz srpske zajednice oštećeni, a da poslanik Mitrović ne reaguje na to.

- Kako je moguće da albanske firme dobiju 12 miliona dinara, a srpske firme 3 miliona.

Mitrović se žali da nije u opštinskoj vlasti, ali Koordinaciono telo kontroliše vlada Republike Srbije koju on u skupštini podržava, pa neka objasni narodu zašto se ovako raspoređuju sredstva i sa kojom namerom, a takva je praksa poslednjih 8 godina – ističe Arsić.

Po njegovim informacijama Srbi dobijaju tek 25 odsto subvencija, a Albanci 75, dok o tome odlučuje organ koji nije pod ingerencijom opštine već pod direktnom nadležnošću vlade Republike Srbije.

- Kažite narodu u Bujanovcu, poslaniče Mitroviću, šta je dobio kada vam je ukazao poverenje na izborima 2020, ne šta ste vi dobili već običan narod, privreda i infrastruktura u opštini – pita Arsić.

Iz Narodne stranke zaključuju da Vlada Srbije "može rešiti lokalne probleme i bez opštinskih vlasti, ako bi imala volju za to i ako bi bilo nekog da im ukaže na probleme".

Mitrović: Račune polažem samo građanima

Narodni poslanik i šef SNS u Bujanovcu Nenad Mitrović, u odgovoru Saši Arsiću, rekao je da "polaže račune samo građanima i da oni ocenjuju na izborima da li je radio dobro ili ne". Njegov stav o poslaniku Šaipu Kamberiju i svim ostalim albanskim liderima, kaže Mitrović, "dobro je poznat svima". Mitrović je ocenio da su Saša Arsić i politika koju on vodi "davno prošlo vreme" za Bujanovac i da je to nešto što ide u korist svih građana opštine.

- Isti taj Saša Arsić je do juče bio u koaliciji sa Kamberijem u opštinskoj vlasti. Sa istim Kamberijem koji je u Tirani insistirao da se potpiše politička deklaracija kojom se Srbi izopštavaju iz lokalne vlasti u Bujanovcu – kaže Mitrović.

O Kamberiju, „koalicionom partneru Saše Arsića koji radi to što radi“, više puta je javno govorio, dodaje, i svi znaju šta misli o njegovom delovanju.

- Što se zastave tiče, državna zastava u Domu zdravlja je poslednjih petnaest godina, koliko su ovu ustanovu vodili Stojanča Arsić i njegov sin Saša, bila u podrumu. Dobro je što je ova ustanova nakon 15 godina istakla zastavu Srbije, što je obaveza po zakonu – kaže Mitrović.

Za raspodelu subvencija za preduzetnike iz Koordinacionog tela Mitrović kaže da nije nadležan.

- Nije Skupština, čiji sam član, raspisivala konkurs, određivala uslove i delila ta sredstva, nego Koordinaciono telo čiji sam rad više puta kritikovao u prošlosti i iznosio primedbe za razliku od Saše Arsića. Njemu očigledno nedostaju benefiti sa lokalnog nivoa iz vremena dok je bio deo vlasti, pa sad kritikuje one sa kojima je do juče sarađivao i koji su ga subvencionisali po raznoraznim osnovama – kaže Mitrović.

Najnovije vesti