Arsić: Vučiću nije smetala albanska zastava ni u Parizu

Saša Arsić, član Opštinskog veća i okružni koordinator Narodne stranke (NS) u Bujanovcu, izjavio je u sredu za Bujanovačke da je pitanje isticanja zastave Albanije na zgradi SO Bujanovac "problem iz nadležnosti državnih organa".

- Država treba da reši da li je dozvoljeno da se za vreme ovakvih praznika na javnim mestima mogu isticati simboli i zastave drugih država.

Ali, aktuelna državna vlast ne reaguje povodom toga ni u Preševu, a ni u Bujanovcu - rekao je Arsić i dodao da su u Bujanovcu "svi napeti".

– A, napeti su zbog novih termina u rečniku predsednika Srbije, kao što su razgraničenje, postizanje sporazuma sa Kosovom koje će omogućiti Kosovu ulazak u sve međunarodne institucije, tako da ne bih iznosio lični stav po pitanju ovog.

Video sam da predsedniku Vučiću zastava Kosova nije smetala ni u Parizu, a imao je dobar pogled iz pozadine na istu - rekao je Arsić.

On je dodao da su Srbi u Bujanovcu živeli i da i sada žive i živeće zajedno i sa Albancima, i sa Romima sa kojima "dele iste probleme kao što su nezaposlenost, odlazak mladih iz ove opštine i slično".

- Zato se svi zajedno moramo potruditi da živimo bolje - ocenio je Arsić.

Albanci su u sredu ujutro, kao i svakog 28. novembra od 2002. godine, povodom nacionalnog praznika Albanije na zgradi opštine istakli zastavu te zemlje na zgradi SO Bujanovac.

Grupa Albanaca, predvođena predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom, povodom Dana zastave u sredu prepodne pozirala je novinarima na terasi zgrade te institucije, sa šakama sklopljenim tako da simbolizuju dvoglavog orla.

STOJANČA ARSIĆ: PITANJE ZA DRŽAVNE ORGANE

Sašin prezimenjak, zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić ocenio je da je postavljanje albanske zastave na zgradi lokalne samouprave "pitanje za za državne organe".

- Neka nadležni državni organi rade svoj posao, zakonom je propisano kada i gde je moguće postavljati zastave strane države - rekao je Arsić za Bujanovačke.

Po njegovim rečima, ovakvi postupci Albanaca su "ranijih godina bili adekvatno sankcionisani", što on očekuje i sada.

- Zastava na zgradi Opštine svakako neće poboljšati odnose, niti popraviti stanje albanske nacionalne manjine u Bujanovcu - zaključio je Arsić.

Najnovije vesti