Arsić: Srbi u Bujanovcu da se zapitaju kako ih Vučić štiti

Vranje - "Srbi u Bujanovcu trebalo bi da se zapitaju da li ih predsednik Srbije Aleksandar Vučić brani kao što brani Srbe na Kosovu, čije priznanje je spreman da potpiše", poručio je Saša Arsić, predsednik bujanovačkog odbora i regionalni koordinator Narodne stranke (NS).

On se oglasio saopštenjem povodom najnovijih dešavanja po pitanju Kosmeta, odnosno ultimatuma i pritisaka na Srbiju, kako je rekao, koje sprovode zapadne sile.

"Sve ovo je spremano godinama unazad i veliki četnički vojvoda koji je branio Srbe po celoj bivšoj Jugoslaviji sada je spreman da potpiše priznanje takozvane države Kosovo.

Tamo gde su radikali branili Srbe više nema Srba.

Treba i građani srpske nacionalnosti u opštini Bujanovac da se zapitaju kako ih i na koji način brani naš predsednik”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Arsić, prenose Bujanovačke.

On je upitao zašto država ne reaguje na neravnomernu raspodelu budžeta u opštini Bujanovac i da li je narodni poslanik iz Bujanovca naprednjak Nenad Mitrović pokrenuo to pitanje u Skupštini Srbije.

"Da li naš opstanak na ovim prostorima predsednik pomaže lažnim obećanjima da će pokrenuti Gumoplastiku i klanicu Jugokop?

Bojim se da su digli ruke od opštine Bujanovac i ne dao Bog da nas brani kao naše sugrađane na Kosovu”, naveo je Arsić.

On je postavio pitanje - da li su važnije registarske tablice na Kosovu, zbog kojih se podižu avioni i vojska, od dece na koju se sada tamo puca.

"Građani bujanovačke opštine moraju dobro da se zapitaju kakva je naša budućnost i šansa za opstanak na ovim prostorima", zaključio je Arsić.

Mitrović: Arsiću, ne ruši svoju državu

Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije Nenad Mitrović poručio je u odgovoru Arsiću "da ne ruši svoju državu".

"Arsić samo rasipa jeftinu demagogiju i ozbiljnu temu kao što je Kosovo i Metohija koristi u dnevnopolitičke svrhe. Mogao bih da kažem svašta o njemu, koji je zadnjih deset godina aktivni političar u Bujanovcu, a obavljao je i neke funkcije, ali neću, nije vreme za svađe, već za jedinstvo", rekao je Mitrović Bujanovačkim.

Šef bujanovačkih naprednjaka je još kazao da je "Arsićev šef Vuk Jeremić priznao takozvano Kosovo, postavljajući nesrećno pitanje o kosovskoj nezavisnosti Međunarodnom sudu pravde".

"To je pomoglo Kosovu da ga priznaju mnoge države u svetu i sada će oni Aleksandru Vučiću da dele lekcije", odbrusio je Mitrović.

Komentari

Pa vi ćete pod Albanci, mi ovde u Vranje možemo da budemo i pod Bugari.

Vi iz Bujanovac da se pokrijete i cutite, prodali ste sve zivo Albancima, u Vranje i u Nis kupili kuce, stanove i sl. Pa i u saobracaju ste ko kamikaze.

Мени није јасно зашто сам гласала на локалним изборима у Бујановцу? Мој глас није значајан као српски, живим у средини где се српски глас не у чује у сопственој земљи. Како могу да се Албанци договарају с ким ће формирати већину у градској скупштини у Србији са политичарима Албанцима из Албаније? Примају плате албански одборници из буџета Србије, а договарају се с Албанцима из Албаније. Па како је то могуће? Где они живе? Ко финансира њих? Шта су урадили за обичне грађане у Бујановцу?

Najnovije vesti