Arsić: Mi na jugu smo taoci rešavanja Kosovske krize

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić izjavio je za Jug Press “da sve što se povremeno događa sa jugom Srbije ima za cilj zauzimanje boljih pregovaračkih pozicija u Briselu".

Tu mislim i na ovaj odlazak mojih političkih kolega u Tiranu i Prištinu - rekao je Arsić.

On je dodao da je čuo za sastanak političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije u Prištini, ali da detalje o tome ne zna.

- Ako su ispostavili zahtev Hašimu Tačiju da Skupština Kosova donese odluku o pripajanju Bujanovca, Preševa i Medveđe Kosovu, onda su se obratili na pogrešnu adresu.

Nije skupština Kosova nadležna da donosi odluke o pripajanju teritorija druge suverene države - rekao je Arsić.

On je dodao da Albanci sa juga Srbije sva svoja prava "mogu da ostvaruju u Republici Srbiji, jer su njeni građani i državljani i protiv toga niko nema ništa”.

- Niko ne može da podnosi neke zahteve u ime opštine ili u ime albanske zajednice i Albanaca koji su građani Republike Srbije - poručio je Arsić i dodao da „ne treba mešati problem Kosova i problem juga Srbije”.

On je naglasio da zbog svega ispaštaju građani opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa.

- Mi ćemo i dalje biti taoci rešavanja krize na Kosovu i još dugo ćemo tapkati u mestu, bez ozbiljnih investicija, bez otvaranja radnih mesta, bez onoga od čega se normalno živi.

I zato će nama mladi ljudi, i Srbi i Albanci, odlaziti iz ovih krajeva.

Albanci u zapadnu Evropu, a Srbi prema Beogradu - zaključio je Arsić.

Najnovije vesti