Aritonoviću uručena nagrada Pera Tuman

Dušanu Aritonoviću u četvrtak je u Vranju uručena Memorijalna nagrada Pera Stojanović Tuman, za humorističko-satirični tekst Oću da sam normalan.

Nagradu dodeljuje Radio televizija Vranje.

Predsedniik žirija, novinar i publicista Miodrag Popov, uručio je nagradu pobedniku, ističući da na ovaj način Televizija Vranje "neguje kulturu sećanja na ljude".

Aritonović je kazao da ova prestižna i tradicionalna nagrada za njega ima poseban značaj, jer nosi ime čoveka koji je izvršio veliki uticaj na njegovo odrastanje.

"Ovo priznanje je veliki podsticaj za moje dalje književno stvaralaštvo.

Takođe, zadovoljstvo mi je što je po utvrđenim pravilima, dobitnik nagrade sledeće godine član žirija.

To je za mene jedna posebna čast, ali i velika odgovornost, jer je reč o nagradi koja ima izuzetan značaj za negovanje tradicije našeg grada”, naglasio je Aritonović, inače načelnik Gradske uorave u Vranju.

Prvonagrađeni humoristički rad biće ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje.

Drugo mesto pripalo je Suzani Šućin iz Boke, a treće Vojkanu Ristiću iz Vranja.

Odluku o dodeli nagrada doneo je žiri u sastavu Miodrag Popov, Petar Jeremić, Miodrag Stošić, Anđelka Stojanović Armenski i Miroslava Stošić.

Memorijalna nagrada Pera Stojanović Tuman za najbolji humoristički tekst ustanovljena je 2005. godine, na petogodišnjicu Stojanovićeve smrti.

Pera Tuman bio je doajen vranjskog radio novinarstva, poznati glumac i humorista.

Najnovije vesti