Aritonović: Najveći uspeh GU kreiranje baze za ozakonjenje objekata VIDEO

Najvećim uspehom Gradske uprave Vranja u ovom mandatu načelnik Dušan Aritonović smatra kreiranje baze podataka za ozakonjenje objekata, posao koji je završen u rekordnom roku tokom 2016. godine.

- U veoma kratkom roku popisani su svi građevinski objekti na području Grada, njih oko 12.000.

Radili smo svi, čak i ljudi koji su bili u gradskim službama na stručnoj praksi.

Takođe smo imali rok u sklopu poštovanja procedura Zakona o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave da se do 1. decembra 2016. uradi nova organizacija i kadrovska struktura Gradske uprav i upodobi sa zakonom.

Opet smo sve to stigli za veoma kratko vreme i to je veliki uspeh - rekao je Aritonović u četvrtak na konferenciji za medije koja je održana u sedištu vranjskog SNS-a.

Iz kutije za primedbe, žalbe i sugestije, postavljene u Uslužnom centru Gradske uprave Vranja, dobijena su korisna zapažanja građana koja su pomogla unapređenju funkcionisanja svih službi lokalne samouprave, rekao je Aritonović.

- Digitalizovali smo se, pa se sada stotinak upravnih postupaka radi preko elektronske uprave - naglasio je Aritonović.

U Gradskoj upravi Vranja trenutno radi 240 zaposlenih.

Svaki građanin sada izvod iz matične knjige rođenih i knjige državljana sada mogu da izvade na celoj teritoriji Republike Srbije, bez obzira na mesto rođenja.

Aritonović je naglasio da je Vranje, po transparantnosti rada lokalne samouprave, na 7. mestu u Srbiji prema oceni organizacije Transparentnost Srbija.

On je naglasio da se u ovom mandatu vlasti prvi put vode disciplinski postupci u Gradskoj upravi.

On je podsetio da je u toku takmičenje gradova i opština pod sloganom "Plati karticom i pobedi", u sklopu nadmetanja "Šampioni bezgotovinskog plaćanja", koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije, u saradnji sa NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Viza.

U takmičenju učestvuje 60 gradova i opština među kojima je i Vranje, naglasio je potpredsednik GrO SNS Vranje i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Komentari

Od kada se gradska uprava nalazi u prostorijama SNS-a. Sada sam daleko od Srbije i ovakvih stetocina. Hvala ti Aritonovicu ja sam sada srecan covek i imam pare.

Najnovije vesti