Apelacioni sud: Grad Vranje nema finansijske obaveze prema radnicima Sportskog saveza

Odbijajuća presuda stigla je iz Apelacionog suda u Nišu, u vezi sa žalbom radnika Sportskog saveza u Vranju, i njome je potvrđena prvostepena presuda vranjskog suda kojom je u septembru 2023. odbijen tužbeni zahtev da Grad Vranje, solidarno sa tuženim savezom, preuzme obaveze po osnovu neisplaćenih zarada u periodu od avgusta 2020. do marta 2021. godine (sa pripadajućom zateznom kamatom), saznaje Vranje News.

Podsećanja radi, tužbu su podneli radnici Sportskog saveza grada Vranja Srđan Nikolić, Zoran Arizanović, Jova Ristić, Biljana Stojković, Danijela Trajković, Marko Ristić, Aleksandar Nikolić i Igor Mladenović.

Posle prvostepene presude od 13. septembra prošle godine, koja u jednom delu nije bila u njihovu korist, podneli su žalbu Apelacionom sudu u Nišu, koji je tu žalbu "odbio kao neosnovanu".

Podsećanja radi, stavom drugim prvostepene presude, obavezan je Sportski savez da navedenim tužiocima isplati neisplaćene plate za period april 2021 - decembar 2022. godine (i zatezne kamate).

Takođe, presudom vranjskog suda iz septembra, Sportski savez grada Vranja obavezan je da tužiocima isplati troškove parničnog postupka u iznosu od oko 2 miliona dinara, a tužioci obavezani da oni pak Gradu Vranju, na ime troškova postupka, plate solidarno 298.500 dinara.

Protiv takve odluke Osnovnog suda u Vranju, pomenuti bivši radnici Sportskog saveza izjavili su blagovremeno žalbu Apelacionom sudu u Nišu, ukazujući na deo presude u kome nisu ostvarili svoje zahteve u odnosu na lokalnu samoupravu Vranja.

Pozivali su se u žalbi na navodne bitne povrede odredaba Zakona o parničnom postupku, pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i pogrešnu primenu materijalnog prava, s predlogom da Apelacioni sud prvostepenu presudu vranjskog suda preinači i usvoji tužbeni zahtev u celosti.

Apelacioni sud u Nišu je, nakon okončanja postupka, odlučio da ovakvu žalbu i zahteve odbije kao neosnovane, konstatujući da ne stoje navodi iz žalbe tužilaca.

Naime, niški sud je konstatovao da je prigovor nedostatka pasivne legitimacije, koji su uložili pravni zastupnici Grada Vranja, osnovan i odbio tužbeni zahtev tužilaca prema Gradu Vranju u celosti, uz obrazloženje da je "obaveza isplate zarada i pripadajućih pronadležnosti obaveza koju je dužan da ispuni poslodavac", u konkretnom slučaju Sportski savez, "a ne bilo treće lice", što se, tvrde iz apelacije, "jasno utvrđuje iz odredaba Zakona o radu".

Apelacioni sud je potvrdio i odluku prvostepenog suda u delu o troškovima postupka.

Ovom odlukom niškog Apelacionog suda presuda Osnovnog suda u Vranju je postala pravnosnažna.

Komentari

Ljudi, da li ste mislili da ce te da dobijete ovaj spor? Za ovaj predmet znao je ceo Apelacioni sud u Nisu.....

NAjveća sramota društva odnosno države.
Šta ispada, da je Neši u pravu.
Bože ima li te , šta se dešava, da li je ovo pravedno, pravda ne postoji.
Kadija te tuži, kadija te sudi.
Bravo SNS.

Ajde Sude, dostavi presudu tuziocima, oni jos nisu dobili presudu....bas se vlast potrudila da obavesti tuzioce.....

Najnovije vesti