Apel iz MUP-a posle desetoro poginulih u saobraćaju za tri dana

Vranje - Iz Uprave saobraćajne policije MUP-a apelovali su u ponedeljak na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu "povećaju opreznost i da poštovanjem propisa direktno doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima", s obzirom na to da je u Srbiji u poslednja tri dana došlo do značajnijeg narušavanja stanja bezbednosti saobraćaja.

"U navedenom periodu u saobraćajnim nezgodama poginulo je čak 10, a povređena su 63 učesnika u saobraćaju", navode iz MUP-a.

Najveći broj poginulih, ukupno šest, bili su vozači putničkih vozila, poginula su i tri pešaka, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i mopeda.

"Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas", upozoravaju iz MUP-a.

Po dva učesnika u saobraćaju poginuli su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

"Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju.

U toku prošle godine, u poslednjih deset dana marta, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju", navode iz MUP-a.

Komentari

Dzabe, na ulicama nikad više nevaspitanja, što pešaci što vozači. Vozač sam i uvek gledam da ispoštujem svaki znak, vozilo i pešaka ali ljudi su jako bezobrazni. Treba pooštriti kazne i lupati po dzepu, tako će najbolje da se opamete, takvima je do para najviše stalo a ne do tudjih života.

Najnovije vesti