Antić: Za bazen u Vranjskoj Banji slede krivične prijave

Lider SPS Zoran Antić izjavio je da je o problemu sa novoizgrađenim bazenom u Vranjskoj Banji, koji propušta vodu, razgovarao sa šefom vranjskog SNS-a i narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem, te da je zajednički zaključak da se za propuste protiv odgovornih podnesu krivične prijave.

- Ukoliko je bilo odstupanja od projekta, a govori se da jeste, naš je zajednički stav da odgovorni za to snose sve konsekvence.

Sa Bulatovićem smo dogovorili i konstatovali da u građevinskim knjigama i sa šefom nadzornog organa treba tražiti odgovore na pitanja šta se dogodilo sa bazenom.

Problem je najverovatnije nastao sa ugradnjom materijala, a to mogu da utvrde relevantni faktori na nižim instancama uključeni u izgradnju bazena.

Mislim da je Bulatović razgovarao sa ljudima iz Banje i da će sigurno neke stvari biti preduzete - rekao je Antić.

On je naglasio da nema pozdana saznanja da li se iz bazena gubi kubik vode dnevno, kako se spekuliše, kao i da nema relevantne podatke da li su navodno stavljene duplo manje armature i zidovi od projektom predviđenih.

- Suštinski ipak stojim na stanovištu da onaj ko je odgovoran za propuste u izgradnji jednog tako važnog objekata za Banju i Grad Vranje mora da snosi punu odgovornost - zakjučio je Antić.

Najnovije vesti