Antić: Vranje zaslužuje Dinamo u Super ligi VIDEO

Trener vranjskog Dinama Dragan Antić izjavio je posle plasmana njegove ekipe u baraž za opstanak u Super ligi da je to najveći uspeh u istoriji kluba i da je ubeđen da će ekipa, kroz dvomeč baraža protiv Inđije, obezbediti opstanak u najelitinijem takmičenju.

Dinamo je u odlučujućoj utakmici, u poslednjem kolu plej aut faze Super lige kao gost savladao OFK Bačku sa 0:1 (0:0) i tako kao treća najslabija ekipa šampionata izborio dvomeč sa FK Inđijom, nakon prvoligaškog doigravanja trećeplasiranim timom Prve lige Srbije.

Čestitam mojim igračima na izvanrednom rezultatu i borbenosti, čestitam i domaćinu na fer i korektnoj igri uprkos tenzijama na obe strane jer je utakmica bila značaja "biti ili ne biti".

Uspeli smo da realizujemo jednu stopostotnu šansu, mada je i Bačka imala u prvom delu igre, ali sreća prati hrabre.

Smatram da Vranje i jug Srbije zaslužuju Dinamo u Super ligi, naše utakmice su među nejposećenijima.

Ovo je najveći uspeh u istoriji Dinama - rekao je Antić.

On je dodao da je Dinamo imao mnogo problema ove sezone, da je ligu započeo sa ekipom koja je praktično izborila plasman iz Prve lige u najelitnije fudbalsko takmičenje, ali da je u zimskoj pauzi stručni štab "pogodio sa pojačanjima".

- Iako smo bili skoro otpisani, tada je sve krenulo bolje za nas.

Dobili smo neke utakmice, osvojili još neke bodove nerešenim ishodima, uspeli da dogradimo tribine u Vanju i izgradimo svlačionice i mislim da nas je povratak na naš stadion i spasao jer smo sve tri utakmice u Vranju u plej aut fazi dobili i došli u ovu situaciju - kazao je Antić.

On je dodao da u utakmici sa Inđijom u Vranju očekuje 7.000 - 8.000 navijača i pobedu u ukupmnom skoru u tom dvomeču - rekao je Antić.

ILIĆ: Sve je išlo u korist Dinama

Šef stručnog štaba domaćina Trivo Ilić izjavio je posle meča da je "cela situacija u vezi sa utakmicom sa Dinamom više išla u korist Vranju nego OFK Bačkoj".

- Nemam šta da zamerim svojim igračima, dali smo sve od sebe, imali smo dve stopostotne šanse, imali nekoliko dobrih udaraca sa distance, kišovito vreme išlo je na ruku Dinamu čiji su igrači fizički dominantniji.

Treba napraviti analizu i videti zašto smo došli u situaciju da jedna utakmica odlučuje - kazao je Ilić, koji je nedavno preuzeo OFK Bačku posle niza loših rezultata.

Najnovije vesti