Antić: U vranjskom zdravstvu nezadovoljno samo desetak lekara (VIDEO)

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić izjavila je u ponedeljak kako smatra da su protesti Građanske inicijative pod sloganom "Vranje bez straha" političkog karaktera.

- Ja sam direktorka u ZC, odvajam svoj posao od političkog opredeljenja (SNS, prim.aut).

Trudim se da odgovorno radim svoj posao, poštujem sve zaposlene i tražim od njih da takođe odvoje svoja politička opredeljenja od rada i angažmana u ZC - navela je ona pred novinarima u novom Hirurškom bloku.

Lekari su, dodala je, "zahvaljujući Vladi Srbije i predsedniku Vučiću dobili povećanje plata".

- Lekar (hirurg Nenad Nedeljković, p.a), koji je govorio na poslednjem protestu u Vranju, pomenuo je svoju platu, mislim da su se Vranjanci uplašili od te sume.

Smatram da samo jedan mali broj lekara nije zadovoljan, desetak i manje njih.

Oni su i ranije peticijom o radnom vremenu pokušali da ruše menadžment ZC, a mnogi su lekari potpisali izmanipulisani tom peticijom - rekla je Antićeva.

Na poslednje dva građanska protesta u Vranju govorili su lokalni hirurzi Vukašin Antić i Nenad Nedeljković, iznevši konstatacije o katastrofalnom stanju u vranjskom ZC.

Vukašin Antić je kazao da su lekari u vranjskom zdravstvu "pritisnuti strahovladom rukovodstva".

- Rukovodstvu naše ustanove važniji su stranački interesi od bolničkih.

Bolnicu su pretvorili u partijsku trovačnicu duha, u rijaliti šou, sa starletama u njoj - kazao je Antić na protestu.

Njegov kolega Nenad Nedeljković, komentarišući tvrdnje menadžmenta ZC "da bi se Evropa ponosila novootvorenim Hirurškim blokom", rekao je: "Da, u pravu ste, ali Evropa ne pravi ovakve hirurške blokove da bi služili za slikanje i partijske promocije".

Komentari

Mnogo vam je lep hiruski blok. Nego, sto nemate ni diklofen amp? Nema ni ranisan amp? Nema ni novalgetola?? Hocu da kazem, mozete samo da se slikate sa hiruskim blokom. A da, to upravo i radite.

Najnovije vesti