Antić opet na klupi Dinama, traže se bodovi za Super ligu

Vranjski Dinamo dočekaće u subotu Novi Pazar, u utakmici 29. kola Prve lige Srbije, u kojoj mu je potreban najmanje bod da overi plasman u fudbalsku Super ligu.

Predsednik i šef stručnog štaba Vranjanaca Dragan Antić kazao je na konferenciji za medije da Dinamo, kao i grad Vranje i ceo jug Srbije, očekuje istorijska utakmica.

- Nadam se da će stadion biti prepun, da će naši verni navijači doći u što većem broju da nas podrže u najvažnijoj utakmici za nas.

Što se tiče zdravstvenog biltena, malo je prehlađen Mlađan Stevanović, svi ostali su spremni za najvažniji meč sezone - kaže Antić.

Osvrnuvši se na komentare Rada Rake Đurovića, doskorašnjeg člana Sudijske komisije FSS, koji je izjavio da je Dinamo ove sezone favorizovan u ligi od strane sudija, Antić je rekao da niko ne može da omalovažava klub koji je u ovoj sezoni sigurno najbolji u Prvoj ligi.

- Odavno smo zaslužili ulazak u Super ligu. Možda su igrači malo popustili sa koncentracijom nakon mog odlaska, ali to ne umanjuje naš uspeh.

Mislim da vredimo i da smo igrali najbolji fudbal u Srbiji u ovom rangu.

To znaju svi i zbog toga neću da dozvolim da bilo ko priča neistine o Dinamu - naglašava Antić.

Antić navodi da će Dinamu za takmičenje u Super ligi biti potreban adekvatan stadion.

- To pitanje treba da reše gradski oci.

Kako će se osećati naši navijači ako igramo u Surdulici?!

To naš grad ne bi trebalo da dozvoli – ističe Antić.

Fudbaler Danijel Gašić, kazao je da je očekuje da publika u predstojećoj utakmici bude tzv. “dvanaesti igrač“, koji igračima na terenu daje vetar u leđa kada igraju kod kuće.

- Primećujemo i mi želju navijača za ulazak kluba u Super ligu, pa se nadam da će i sada doći u velikom broju.

Svesni smo da nam dolazi iskusna ekipa, ali mi kada igramo na svom terenu, gde uvek idemo na pobedu.

Verujem da neće izostati, jer smo zaslužili uspeh - naveo je Gašić.

Kapiten ekipe Mlađan Stevanović smatra da predstojeća utakmica ne treba previše da opterećuje igrače, da po strani treba da ostane pritisak svojstven domaćinima u sličnim situacijama.

- Igraćemo napadački i pobeda neće izostati. Ako bog da, slavićemo u subotu sa navijačima istorijski uspeh i ulazak u Super ligu - istakao je Stevanović.

Na konferenciji za medije je rečeno da Novi Pazar neće povesti svoje navijače na utakmicu.

Zbog velikog interesovanja domaće publike, pripadnici vranjske policije pojačaće mere bezbednosti, jer je procena da je reč o utakmici visokog rizika, pa će biti preduzete sve mere da ovaj sportski događaj protekne u najboljem redu.

Utakmica počinje u subotu u 17 časova na stadionu Jumka.

Najnovije vesti