FK Dinamo: Ne komentarišemo suđenje, snimci govore ko je favorizovan

FK Dinamo ostaje pri stavu da ne želi da komentariše suđenje na svojim utakmicama Prve lige, "a ko želi može da pogleda snimke sa utakmica koje je klub igrao i da se uveri svojim očima da nije bilo favorizovanja".

- Između ostalog, neka pogledaju, pa posle objasne kako je, po njihovoj priči, "favorizovani" FK Dinamo izgubio od Metalca i TSC-a iz Bačke Topole na domaćem terenu u poslednjim minutima, kada su sudili Piper i Grujić.

Dok je na derbiju u Milanovcu, Dinamo pregazio Metalac kada je sudio naš najbolji sudija Mažić - navode iz kluba u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk stranici Dinama.

Dodaje se da je "svakom objektivnom posmatraču ili nekome ko poznaje makar i samo osnove fudbalske igre jasno da su novinski napisi pre svega pokušaj medijske manipulacije i iskrivljivanja realnosti".

- Jedino po čemu je gospodin Đurović (misli se na Rada Đurovića, doskorašnjeg člana Sudijske komisije FSS, p.a) poznat je to da je, dok je bio na čelu FS Beograd "stručno" prekrajao sudbine klubova.

Svi pamte njegovo predsedavanje FS-om Beograda, kao jednu od najtužnijih epizoda fudbala u prestonici - navode iz Dinama.

Iz vranjskog kluba pitaju zašto Đurović nije pričao o tome "dok je bio u sudijskoj komisiji FSS".

- Svima je sada jasno da se ljudima koji su nekada "vedrili i oblačili" srpskim fudbalom ne dopada to što su ulaganja u fudbal na jugu Srbije počela da daju rezultate.

FK Dinamo ima jednu od najbrojnih i sigurno najverniju publiku u Srbiji.

To očigledno nekom smeta i želi da umanji ovogodišnji uspeh Dinama.

Sve smo postigli svojim radom, a neostvareni ljudi mogu samo da kleveću po novinama.

Pokušaj da se spekulacije predstave argumentima ujedno pokazuje nemoć i nestručnost osoba kojima najviše smeta to što se kvalitetan fudbal igra na jugu Srbije i što više ne kroje tudje sudbine - zaključuju iz uprave Dinama.

ĐUROVIĆ: Neko je gurao Dinamo i Radnički

Rade Raka Đurović, doskorašnji član Sudijske komisije FSS, izjavio je ranije za beogradske medije da se "iz delegiranja arbitara" u ovoj sezoni "jasno izvodi zaključak da su sudije pomogle Radničkom iz Niša i Dinamu iz Vranja u ostvarivanju rezultata".

- Argumentovano bih pitao Karadžića (Milana, ovih dana smenjenog komesara za suđenje, p.a), zašto je gurao preko sudija Radnički iz Niša i Dinamo iz Vranja?

Zašto je slao grupu arbitara u kojoj su Srđan Obradović, Bojan Nikolić, Dragan Čolović, Zoran Široki i Novica Anđelovski da vode mečeve ovih ekipa, iako su kontinuirano dobijali slabe ocene od posmatrača i to na način da sve bude jasno i široj javnosti – rekao je Đurović.

On tvrdi da je zapazio anomalije kod Radničkog i Dinama iz Vranja.

- Pratio sam delegiranje arbitara i iz toga se jasno izvodi zaključak da su sudije pomogle ovim timovima u ostvarivanju rezultata.

Broj penala, način na koji su dosuđeni, zaštita tokom meča sve govore.

Za Radnički je dosuđeno 16 penala, sedam puta su imali igrača više, a protiv njih su dosuđena samo tri kaznena udarca i to u duelima sa Zvezdom i Partizanom - rekao je Đurović.

Sudija Srđan Obradović, koji se još nalazi u istražnom zatvoru, za sedam dana je sudio dva meča koja su digla prašinu, podsetio je.

- Prvo je 6. maja vodio duel ČSK – Dinamo Vranje 0:1 i dosudio penal bez elemenata penala, a sedam dana kasnije vodio je sporni meč Spartak – Radnički Niš i dosudio, rekli bi ovi mlađi, legendarni kazneni udarac.

Dinamu iz Vranja su u poslednjih osam utakmica mečeva sudile sudije iz Superlige: Vasić, Obradović, Grujić, Nikolić, Piper, Široki, Čolović.

Svi oni koji zbog više slabih ocena ili propusta ne bi trebalo da su na listi - potencirao je Đurović.

Najnovije vesti