Antić o aktuelnom trenutku RK Vranje: Klub ide napred oslobođen dužničke presije

Na kraju prvog dela prvenstva u Super B ligi Istok-Zapad, RK Vranje 1957 zauzeo je peto mesto mesto na tabeli.

U klubu su time zadovoljni, ističe u razgovoru za Vranje News član Upravnog odbora RK Vanje 1957 Slađan Antić, imajući u vidu da je zbog epidemiološke situacije "takmičenje proteklo u vrlo otežanim uslovima kada je reč o trenažnom procesu, ali i o samim utakmicama".

Očekuju bolje igre i rezultate

Vranje News: Kako je epidemija koronavirusa uticala na ekipu Vranja 1957, na rukometaše i stručni štab?

Antić: Imali smo nekoliko igrača inficiranih virusom COVID-19. Sada je situacija u zdravstvenom pogledu zadovoljavajuća i prpreme za nastavak sezone teku prema predviđenom planu naših trenera i stručnog štaba. Realizuju se u Vranju, u gradskim sportskim objektima koji pružaju zadovoljavajuće uslove za rad.

Pruža li Vranje adekvatne uslove za pripreme rukometaša u ovom rangu takmičenja i kakav vam je "roster" igrača za nastavak sezone?

- Odluka da se pripremamo u Vranju svakako je na tragu intencije lokalne samouprave i gradonačelnika da se štedi na svim planovima. Igrački pogon RK Vranje 1957 sačinjen je od mladih igrača, većinom iz omladinske škole, uz nekoliko iskusnijih rukometaša. Najstariji igrač je kapiten Ljuba Stevanović sa 26 godina. Imali smo u ovoj pauzi odlazak jednog mladog i vrlo talentovanog rukometaša u ekipu iz Super "A" lige. Njemu je u prvom delu prvenstva data prilika da igra, imao je veću minutažu tako da je njegov potencijal primećen. Mi ga nismo sputavali u nameri da ode, želimo mu uspešnu karijeru i da prikaže sve ono što je naučio igrajući u Vranju.

Šta očekujete u nastavku prvenstva?

- Nastavak prvenstva neće biti lak, ali smo u klubu uverenja da će naši rukometaši umećem i "srcem na terenu" ispuniti takmičarski cilj i očekivanja navijača u sezoni u kojoj je prioritet sačuvati zdravlje igrača i trenera i prijektovati igrački kadar za sezonu posle pandemije.

Mnogo se govori o materijalnim uslovima klubova u lokalnom sportu. Kakva je u tom pogledu situacija u vašem klubu i kako ocenjujete odnos rukovodstva grada prema rukometu?

- Klub pod ovom upravom je evo u trećoj godini rada uspeo da konsoliduje teško finansijsko stanje nasleđeno i zatečeno iz prethodnog perioda. Tada je neodgovornim radom izvesni privredni subjekt, tzv. "sponzor" produkovao budžetski deficit kluba. To smo uspeli da prevaziđemo i u nastavak sezone klub ulazi rasterećen dužničke presije i opredeljen da sa minimalnim sredstvima ostvari zadati sportski cilj, kako bi za naredno prvenstvo, sa aktivnim budžetom, mogli da iskažemo ambicioznije takmičarske namere. Sa potpunom odgovornošću možemo reći da je u periodu epidemije naš klub uspeo da održi predviđene aktivnosti na višem stepenu od elementarnog, zahvaljujući pre svega podršci rukovodstva grada i gradonačelnika Slobodana Milenkovića, te pojedinih uspešnih privrednika koji su pokazali društvenu odgovornost za razvoj sporta i dobrobit građana Vranja. To, ako se pogleda komparativno, na planu sporta nisu uspeli da ostvare ni neki veći gradovi.

Na šta konkretno mislite?

- Uloženo je mnogo u sportsku infrastrukturu, prvenstveno u višenamenski bazični objekat na Gradskom stadionu. To je od neprocenjive koristi za razvoj gradskog sporta. Sa nestrpljenjem očekujemo početak realizacije najavljene izgradnje zatvorenog i otvorenog bazena, što će biti veliki benefit ne samo za sportove na vodi, već i za druge sportske kolektive i građane Vranja u celini. Ovde bih, ako dozvolite, napravio bih malu digresiju. Naime, veoma je uočljivo da je u Vranju u nekim oblastima napravljen kvalitativan iskorak, tu najpre mislim na oblast kulture i na dva održana pozorišna festivala koji su publici, nakon obnove pozorišta, na daske koje život znače vratili i "magiju" teatra, a Vranje na pozorišnu mapu Srbije i regiona. Ovih festivala ne bi bilo da rukovodstvo grada nije pokazalo posebnu senzibilnost za kulturne potrebe svojih sugrađana. Sličnu situaciju imali smo i u sportu.

Kako ocenjujete trenutno stanje u vranjskom rukometu, u poslednje vreme bilo je događaja koji su uzdrmali ovaj sport?

- Pa, najpre, moram da istaknem da je grad, a potom vranjski sport i ponajviše rukomet nedavno mnogo izgubio preranom smrću Miodraga Robija Nikolića, jednog od najznačajnijih rukometaša u istoriji vranjskog rukometa, igrača koji je dao veliki doprinos rukometu igrajući vrlo uspešno u generaciji "Šoteta" i "Grobara", kada su Vranjanci žarili i palili srpskim rukometom. I rukometnog stručnjaka koji je dao nemerljiv doprinos u stvaranju mladih igrača i kreiranju kulta rukometa u "Šestoj školi". Taj gubitak sigurno će se odraziti na ovaj sport u gradu. Međutim, postoje mladi, veoma talentovani igrači i perspektivni treneri i očekujemo da oni donesu dobrobit lokalnom rukometu. Želeo bih na kraju da napomenem da veliku zahvalnost kao klub dugujemo jednom od naših najvernijih navijača, gospodinu Nebojši Neši Cvetkoviću, nedavno preminulom od koronavirusa, koji je kao navijač pratio svaku našu utakmicu na domaćem terenu kao vrsni poznavalac rukometa i bodrio naše igrače. U ime RK Vanje 1957 Robiju i Neši hvala i večna im slava.

Najnovije vesti