Antić: Naslovnicom NIN-a pređena granica dobrog ukusa VIDEO

Zamenik gradonačelnika Vranja i član Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nenad Antić osudio je u četvrtak način na koji je na naslovnoj stranici nedeljnika NIN predstavljen predsednik Srbije i te stranke Aleksandar Vučić.

On je, govoreći na konferenciji za medije te partije u sedištu SNS-a u Vranju, ocenio da je objavljivanje fotografije na kojoj je u prvom planu snajperska puška uperena u Vučića "skandalozno".

- Ovo je klasična zloupotreba medijskih prava i slobode izražavanja.

Kontekst je svima jasan, ne treba biti previše pametan pa shvatiti koju nam poruku šalju iz uredništva ovih novina.

Mislim da je još strašnije što je izostala reakcija i osuda naslovne strane od većine novinara i novinarskih udruženja - rekao je Antić.

On je naglasio da su i "pojedini politički oponenti vlasti prešli granicu dobrog ukusa".

- Videli smo više nego neukusne tvitove nekih opozicionih opolitičara.

Sve to zaista zahteva oštru i široku osudu u društvu, jer patološka mržnja prema predsedniku Vučiću postaje bezgranična.

Mislim da se tome mora stati na put.

Aleksandar Vučić nije samo predsednik SNS-a, već i predsednik države – izjavio je Antić.

Na opasku novinara da je najavljeno da će takva naslovna stranica NIN-a biti povučena iz štampe i da se nedeljnik neće pojaviti sa prvobitno planiranom naslovnicom, Antić je odgovorio da je u četvrtak kupio NIN "sa fotografijom Aleksandra Vučića na naslovnoj strani i snajperskom puškom uperenom u njega".

Sajt N1 objavio je da se NIN "u četvrtak pojavio bez naslovne fotografije, a prema rečima izdavača naslovnica koja je prethodno bila najavljena je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer".

- Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka "Afera oružje: Ko ruši Krušik" ostaje, naravno, nepromenjen - saopštio je izdavač Ringier Axel Springer Srbija.

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja.

Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.

Komentari

Kako radite zasluzujete i gore...
Sramota me je da kazem da sam iz Vranje, zbog svih Vas koji bistrite politiku.

Najnovije vesti