Antić: Država više od 300 miliona dugovanja ZC Vranje proglasila za javni dug

Država Srbija proglasila je za javni dug 220 miliona dinara potraživanja dobavljača prema Zdravstvenom centru Vranje za lekove krajem 2020. godine i nedavno, 30. jula, još 97 miliona dinara dugovanja ZC za sanitetski materijal, izjavila je direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić.

Povodom tri godine na čelu vranjskog zdravstva u izjavi za zvaničan sajt ZC Vranje Antićeva je potencirala "odgovorno finansijsko poslovanje".

"Najvažnije je da smo prekinuli sa praksom nenamenskog trošenja novčanih sredstava", rekla je ona.

Osim 317 miliona dinara otpisanog duga Antićeva je od značajnih rezultata potencirala rekonstrukciju paviljonskog dela Bolnice "intenzivna".

"Do kraja godine očekujemo useljenje Internog odeljenja, Radiologije i bolničke Laboratorije u nove prostorije, sa završetkom svih radova na lameli A.

Kotlarnica na biomasu koja se paraleno gradi će takođe u decembru mesecu biti predata na upotrebu Zdravstvenom centru Vranje.

Istovremeno sa izgradnjom i rekonstrukcijom nismo zapostavili zapošljavanja zdravstvenih radnika, dodeljene su specijalizacije, uskoro kreće dodela novih subspecijalizacija", rekla je Antić.

Ugovaranje neugovorenih radnika u ZC Vranje takođe je bio jedan od prioriteta, dodala je.

Tokom korone hospitalizovano 4.000 pacijenata

Oko 64.000 pregleda u COVID ambulanti, 44.000 laboratorijskih analiza i 39.000 radiografija urađeno je tokom pandemije. Hospitalizovano je oko 4.000 pacijenata u kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje", naglasila je Antić i podsetila sve građane "na kolektivnu odgovornost koju imaju prema sebi i svima da se vakcinišu", uz napomenu da je vakcina "najmoćnije oružje u borbi protiv koronavirusa", ali "samo ako se odazovemo vakcinaciji masovno i steknemo neophodan kolektivni imunitet".

Najnovije vesti