Antić: Dešavanjima na ovim izborima treba da se bave tužilaštvo i policija VIDEO

U ponedeljak ćemo verovatno uložiti prigovor za neke stvari za koje smatramo da u izbornom danu u Vranju nisu bile regularne; pre svega na veliki broj nevažećih listića u glasačkim kutijama na kojima je, prema našim saznanjima, većinom zaokružen broj ispred naše liste, izjavio je u nedelju uveče lider vranjskih socijalista Zoran Antić, čestitajući Srpskoj naprednoj stranci na pobedi na lokalnim i parlamentarnim izborima.

- Malo su čudni za sada ovi rezultati na lokalu.

Kako su i na koji način neke liste došle do visokog porocenta glasova, to će biti vrlo diskutabilno u narednom periodu i o tome će politička sociologija imati mnogo toga da kaže.

Veoma sam, s druge strane, ponosan na naše članove i simpatizere i na našu listu.

Smatram da SPS nema razloga ni za kakvu brigu i sekiraciju.

I dalje sam ubeđen i tvrdim da socijalisti Vranja imaju jednu od najkvalitetnijih lista u Vranju i da smo kao našu ponudu biračima dali najbolje od sebe u ovom trenutku.

Mislim da to zavređuje mnogo veću pažnju naših sugrađana, zašto su se oni ovako odlučili to oni najbolje znaju - kazao je Antić.

On smatra da je SPS ostvario rezultat koji je "čist kao suza, čestit i pošten, za razliku od nekih drugih".

- To je rezultat SPS, naš rezultat – kazao je Antić.

On je pecizirao da se, prema prvim informacijama sa terena, rezultat republičke liste SPS - JS kreće na oko 20 procenata glasova.

- Tim rezultatom sam veoma zadovoljan - naglasio je lider SPS-a.

Prvi na odborničkoj lokalnoj listi socijalista i potpredsednik partije u Vranju Srđan Dekić zahvalio se svima koji su svoj glas dali SPS-u i čestitao naprednjacima na pobedi.

- Prema rezultatima sa 30 odsto obrađenih biračkih mesta SNS je osvojio 55 odsto glasova.

Sledi Srpska desnica sa 18 odsto, SPS sa 12 i JS sa 9,6.

Izašli smo na izbore sami i ponosan sam na rezultat koji smo ostvarili – kazao je Dekić.

U SPS-u su sa manje od trećine obrađenih biračkih mesta izbrojali čak 780 nevažećih listića, što je, kako kažu, "nezabeleženo do sada".

- Neka dešavanja na biralištima su bila ispod svakog nivoa, prava sramna, tržišna, a ne politička utakmica.

SPS u tome ne želi da učestvuje.

Ovakvim stvarima bi trebalo da se pozabave policija, tužilaštvo i službe bezbednosti, ali stara poslovica kaže - “kakav narod, takva i vlast", rekao je na kraju Antić.

Najnovije vesti