Antić: Bočni napadači Mačve presudili pobednika (VIDEO)

Trener vranjskog Dinama Dragan Antić čestitao je fudbalerima i stručnom štabu Mačve "na zasluženoj pobedi" u utakmici prvog kola plej aut faze Super lige Srbije.

- Neko će reći da to što smo bili desetkovani zbog povreda nije opravdanje, ali se vidi da igrači koji nisu trenirali desetak dana ne mogu da trče.

Poklopilo se da je Mačva odigrala izvanrednu utakmicu; znali smo da nam najveća opasnost preti po bokovima od Đokovića i Markovića koji su prebrzi i to je presudilo utakmicu jer nismo uspeli da ih iskontrolišemo - kazao je Antić.

Osvrćući se na potez sudije Petra Pipera koji je Antiću pokazao put u svlačionicu, trener Dinama kazao je kako smatra da je neopravdano isključen.

- Samo sam pitao zašto ne svira faul za nas koji je video ceo stadion i on me isključio.

Ako je to razlog za isključenje, onda bolje da mi treneri i ne sedimo na klupi - kazao je Antić.

Trener Mačve Darko Tešović čestitao je svojim fudbalerima na borbenosti, ističući da je presudila vrlo ozbiljna priprema stručnog štaba i fudbalera Šapčana za utakmicu sa Dinamom.

- Priča iz Dinama da će igrati sa drugim timom, da su desetkovani, nije nas iznenadila.

Igrali su skoro sa istim timom kao i u prošloj utakmici kada je bilo 0:0, a koliko su im igrači spremni neću da ulazim u to, ali se nije videlo da su nespremni.

Mislim da je ova utakmica dva rivala bila mnogo lepša, začinjena golovima u odnosu na onu nedavnu koja je bila vrlo gruba, nefudbalska - kazao je Tešović, uz napomenu da je njegov tim osvojio vrlo bitne bodove.

- Mi se ne borimo da ne ispadnemo, već da budemo deveti na tabeli, odnosno najbolji u plej aut fazi - zaključio je Tešović.

Na tabeli plej-auta Dinamo je ponovo poslednji sa 10 bodova, koliko ima i Zemun (uz nešto bolju gol razliku) koji je osvoji bod u utakmici protiv Voždovca (2:2) iako je gubio sa 2:0.

Sada Spartak ima 22 boda, Voždovac i Radnik po 20, a Mačva 19.

U donjem delu tabele plej aut faze ispred Zemuna i Dinama su Bačka po 14 i Rad sa 11.

Od ekipa koje se bore za opstanak u sledećem kolu 21. aprila Dinamo će dočekati Voždovac, Zemun će biti domaćin Spartaku, dok Rad dočekuje Radnika.

Mačva će gostovati OFK Bački.

RASPORED

Dinamo će u okviru plej-aut faze posle gostovanja Mačvi u 31. kolu dočekati Voždovac u Vranju na Stadionu Jumka (21. april), pa potom gostovati Radniku (25. april). U 34. kolu uslediće duel Dinama sa Radom na Banjici (1. maj), potom će Vranjanci dočekati Zemun (5. maj) i Spartak (11. maj) u dve uzastopne utakmice na svom terenu, dok će u poslednjem 37. kolu plej-auta Dinamo gostovati OFK Bačkoj (19. maj).

Najnovije vesti