Antić: Želimo SPS od milion glasova VIDEO

Lider vranjskog SPS-a Zoran Antić izjavio je u sredu u Vranju da se ne slaže sa inicijativom predsednika partije Ivice Dačića da je cilj socijalista na sledećim parlamentarnim izborima osvajanje 500.000 glasova.

- Mi se u vranjskom odboru sa tim ne saglašavamo.

Zato što je na 189 jedinica lokalne samouprave u Srbiji to u proseku po 2.645 glasova.

Mi, socijalisti Vranja, tražimo do predsednka, i imamo moralno pravo na to, da naš moto za sledeće izbore bude "SPS - od milion glasova".

To znači da na 189 jedinica lokalne samouprave dođe 5.291 glas u proseku.

Mi smo u tri izborna ciklusa u Vranju pravili od 10.000 do 12.000 glasova, što znači da smo u statističkom proseku duplo iznad te lestvice - kazao je Antić.

On je nalgasio da cilj socijalista u Srbiji treba da bude da i ostale sredine, ali sve, naprave prosek poput tog u odnosu na vlastito biračko telo.

- To će onda biti uspeh SPS-a i lidera partije na lokalu.

Da Ivica Dačić nije založio sebe unazad desetak godina, mi bismo bili obrisani sa srpske političke scene.

Dačić je bio stub oko koga su se okupljali socijalisti i oko koga je opstajala partija.

Da li se nekog slaže u vezi sa tim ili ne, da li mu se sviđa ili ne, da li bi neko mogao na ovaj ili onaj način da komentariše politiku partije ili ne, morao bi da preživi sa nama sve ono što smo mi preživeli.

Mi nismo konvertiti ni "preletačevići", nismo se menjali, ostali smo u ovoj partiji na adresi u Ulici 29. novembra broj 16, tamo gde smo bili pre dvadeset godina - kazao je Antić, reagujući na pojedine napise u medijima posle sednice Glavnog odbora SPS-a koja je održana prošle sedmice.

Na toj sednici, organizovanoj povodom 29 godina postojanja, Vladan Zagrađanin izabran je za predsednika IO SPS-a.

Iako je bilo najavljeno formiranje najužeg stranačkog rukovodstva, taj posao je odložen za septembar.

POPULARNOST

Na poslednjim predsedničkim izborima, po prvi put u istoriji stranke, SPS nije imala svog kandidata već je podržala Aleksandra Vučića, kandidata SNS-a. Ta odluka pratila je pad popularnosti stranke koja je na parlamentarnim izborima 2014. imala više od 40 mandata, dve godine kasnije, manje od 30, da bi na gradskim izborima u Beogradu jedva prešli 6 odsto. Ipak, za 29 godina postojanja skoro 27 proveli su u vlasti, a partneri su im bile sve velike stranke, od JUL-a i radikala, preko demokrata do naprednjaka.

Kompletan snimak vanredne konferencije za medije vranjskog SPS-a možete pogledati u nastavku.

Najnovije vesti