Antić: Navijači su nas nosili do pobede VIDEO

Zahvaljujem se iznad svega publici koja nam je dala vetar u leđa da ostvarimo još jednu važnu pobedu u Vranju u borbi za opstanak, rekao je trener vranjskog Dinama Dragan Antić posle utakmice šestog kola plej aut faze sa subotičkim Spartakom.

Fudbaleri Dinama u subotu su na svom terenu savladali Spartak sa 2:1 (0:1), i to posle preokreta jer su gosti imali prednost posle prvog dela igre.

- Znali smo da je Spartak veoma dobar tim.

Ostvarili su u drugom delu prvenstva sedam, osam pobeda u nizu, pobedili čak i Partizan u Beogradu i čak su i sa izmenjenim sastavom prikazali mnogo.

Moji momci su prvo poluvreme odigrali u grču, imali smo jednu šansu preko Lefterisa, ali nismo dali gol, a onda smo ga brzo primili.

Posle pauze između dva poluvremena u svlačionici (gde je bilo žučne rasprave; vidi okvir, p.a), dali smo dva brza gola, imao je Lefteris posle još jednu stopostotnu šansu.

Pribojavao sam se do kraja, ali smo uspeli da privedemo utakmicu kraju bez primljenog gola - kazao je Antić.

Sportski direktor Subotičana Ljubiša Dunđerski čestitao je Antiću i Dinamu na zasluženoj pobedi.

- Mi smo u Vranje došli sa znatno izmenjenim sastavom, dali šansu nekim mlađim igračima da vidimo na koga možemo da računamo za sledeću sezonu.

Veoma smo zadovoljni kako su naši momci odigrali.

Presekla su nas ta brza dva gola na početku drugog poluvremena, ali to je možda neki danak neiskustvu naše ekipe - kazao je Dunđerski.

SURDULIČANI

Šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić osvrnuo se na rezultat utakmice u Zemunu gde je surdulički Radnik, posle vođstva od 1:0 u prvom delu igre, poražen od Zemuna, direktnog konkurenta Dinama za ispadanje, sa 2:1.

- Dinamo svima smeta, a ponajviše Surduličanima koji svim silama žele da Dinamo vide u nižem rangu takmičenja.

Ja im želim da igraju sto godina u Super ligi, a Dinamo oni ne mogu da pregaze nikad.

Dinamo je za njih institucija.

Nadam se da ćemo i sledeće godine ovde u Vranju dočekivati Zvezdu i Partizana, jer to ovaj grad zaslužuje - kazao je Antić.

Strelci za Dinamo u subotnjem meču bili su Matsoukas Lefteris u 48. i Danijel Gašić u 51. minutu, dok je za Spartak pogodio Marčić.

Dinamo kao sedmoplasirani tim na tabeli plej aut faze ima 20 bodova, koliko i Zemun, dok OFK Bačka ima 18.

Rad na petom mestu ima 22 boda.

Spartak je sa 24 boda drugoplasiran, odmah iza surduličkog Radnika koji ima 25.

OFK Bačka, Zemun, Dinamo i Rad su timovi koji će do poslednjeg sekunda završnog kola voditi borbu za opstanak i ostanak u Super ligi.

Oni i igraju međusobne mečeve poslednjeg kola koje je na programu 19. maja - Dinamo će gostovati OFK Bačkoj, a Zemun Radu.

MOTIVACIJA A LA RECKO

Antić kaže da je u poluvremenu bio vrlo ljut i da je uradio nešto neobično da ih motiviše na preokret.

- Na poluvremenu sam ušao, polomio pola svlačionice, nekima sam možda i vaspitnu udario. Onako igrati za Dinamo, ono je tragedija. Ne može da se igra za Dinamo, da nosiš dres Dinama i da se boriš tako. Moraš da ostaviš srce na terenu ako hoćeš da igraš za Dinamo. Pojedinci će završiti karijeru u Dinamu ovom utakmicom, jer vidim da ne mogu na njih da računam - rekao je Antić.

On je dodao da nije video kako je postignut drugi gol za njegov tim u 51. minutu.

- Drugi gol nisam, pravo da vam kažem, ni video, znam samo da je Gašić dao gol - kazao je Antić.

Najnovije vesti