Anja pobedila leukemiju

Početak godine doneo je tešku priču o maloj Anji Stojmenović (9) iz Žbevca kod Bujanovca, koja se, u oronuloj kući u kojoj je duvalo sa svih strana, borila sa opakom bolešću – leukemijom, objavio je portal humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

- Priča o devojčici-heroini inspirisala je mnoge naše donatore da se uključe u veliku akciju pomoći, pa nam je kraj godine doneo još jednu predivnu priču sa srećnim završetkom.

Nakon skoro dve godine od kada joj je postavljena dijagnoza, posle niza iscrpljujućih i traumatičnih terapija - osmeh koji nas je dočekao rekao nam je sve.

Anja je izašla kao pobednik u najvećoj životnoj borbi i sada konačno može da nastavi sa svojim detinjstvom u potpuno sređenom domu – navode "Srbi za Srbe".

Fantastične vesti, koje su ih dočekale prilikom završne posete, potvrdile su da, ljubav i podrška koju pruža ova organizacija zajedno sa donatorima, donose ne samo pozitivne promene što se tiče materijalnog stanja porodice, već se pozitivne promene ispoljavaju i na drugim poljima.

- Ne znam šta da vam kažem.

Najteže stvari smo prebrodili.

Nije nam bilo lako da sa bolesnom ćerkom živimo u onakvim uslovima.

Ipak, zahvaljujući svima vama konačno smo dobili normalne uslove za život što je značajno pomoglo u procesu izlečenja jer je Anja bila presrećna zbog započetih radova.

Takođe, zahvaljujem se i na kompresoru i pištolju za zavrtanje i odvrtanje koji će mi značajno pomoći u radu, jer kao što znate, u slobodno vreme popravljam automobile čime obzebeđujem dodatan prihod za porodicu – kaže otac Miloš.

Majka Marija, brat Martin (12) i sestra Tamara (7) takođe potvrđuju koliko se pozitivnih stvari desilo od poslednje posete.

Na licu majke Marije primetan je spokoj i neka vrsta olakšanja.

- Muž i ja smo se godinama borili da obezbedimo deci uslove kakve zaslužuju.

Hvala svim vašim donatorima koji su nam pomogli - kaže majka Marija.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je porodici Stojmenović dogradila i adaptirala kuću, zamenila kompletan krov, postavila limove i oluke, ozidala kupatilo, kupila kombinovani frižider, električni š poret, kao i kompresor i pištolj za zavrtanje i odvrtanje.

Ukupna vrednost pomoći iznosi 1,54 miliona dinara.

Najnovije vesti