Andonov: U Vranju ne postoje uslovi za učešće na izborima

"U Vranju je već više meseci na snazi bojkot učešća u radu Skupštine grada Vranja, i to od strane svih opozicionih stranaka, a među svima preovladava mišljenje da je iluzorno ići na izbore kada i u republici i na lokalu imamo najnedemokratskiju situaciju ikada", izjavio je za Betu predsednik gradskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) Igor Andonov.

On je naglasio da "o tome kakva je politička situacija u Vranju, i kakav je odnos vladajuće koalicije prema opozicionim strankama, govori činjenica da u poslednje tri i po godine nijedan od predstavnika opozicionih stranaka nijednom nije gostovao ni na jednoj lokalnoj televiziji".

- Iluzorno je izaći na izbore kada se unapred zna ko će pobediti.

Može samo neko čudo da se desi u narednih nekoliko meseci da se neke stvari drastično promene, pre svega u vezi sa medijima, ali moje je mišljenje da do toga neće doći zato što na vlasti imamo režim koji je izvan svih evropskih vrednosti - kazao je Andonov.

Lider SDS-a je naveo da "birački spiskovi jesu veliki, ali ne i najveći problem za demokratsko održavanje izbora".

- Veći problem od biračkih spiskova je to što nema slobode medija, što je sve postalo podređeno jednom čoveku i jednoj stranci.

I policija, sudstvo i tužilaštvo, i mediji.

Ovo je najveći krah demokratije u Evropi koji postoji, a najgora je činjenica to što ta demokratska Evropa, u koju mi svi gledamo, podržava jedan diktatorski režim u Srbiji da bi se rešila situacija na Kosovu - rekao je Andonov.

Prema njegovim rečima, situacija je uglavnom ista u 99 odsto gradova u Srbiji ali, kada je Vranje u pitanju "ovako nešto nije viđeno kada je reč o nedostatku slobode medija ili bilo kakve druge slobode".

Najnovije vesti