Ana Karenjina najbolja predstava BPD i po glasovima neformalnog žirija novinara

Neformalni žiri novinara koji su činili izveštači OK Radija, portala Vranje News i Danasa jednoglasno je u sredu uveče doneo odluku da za najbolju predstavu na 41. Borinim pozorišnim danima u Vranju proglasi ostvarenje Ana Karenjina u izvođenju ansambla Novosadskog pozorišta.

Žiri je za najbolje odigrani ženski lik dodelio nagradu Marti Bereš za ulogu Ane Karenjine u istoimenoj predstavi.

Najbolju mušku kreaciju ostvario je po oceni novinarskog žirija Rifat Rifatović u predstavi Ako dugo gledaš u ponor Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

Najbolji angažovani tekst na festivalu je adaptacija i režija Zlatka Pakovića u predstavi Ako dugo gledaš u ponor po romanu Enesa Halilovića u produkciji Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

"Tekst na najbolji mogući način demistifikuje nasilje i zloupotrebu žene u vremenu tranzicije i sunovrata moralnih vrednosti u jednoj sredini", obrazložio je novinarski žiri.

Neformalni žiri novinara delovao je nezavisno i nema nikakve veze, ni dodirne tačke sa organizacijom festivala, tako da njegove odluke nisu zvanične.

A, stručni žiri festivala u sredu je glasao na vrlo sličan način, s jedinom razlikom što je nagradu za glavnu mušku ulogu dodelio Arpadu Mesarošu za lik Vronskog u predstavi Ana Karenjina.

Festivalska publika u Vranju novoustanovljenu nagradu za najbolju predstavu glasovima gledalaca dodelila je predstavi Ako dugo gledaš u ponor novopazarskog pozorišta.

Nagrade stručnog žirija nose ime "Borisav Stanković", a nagrada publike nazvana je po Radoslavu Radivojeviću, dugogodišnjem direktoru vranjskog pozorišta i utemeljivaču ovog festivala.

Najnovije vesti