Aleksandra Tošić Arsić novi vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda

Sudija Aleksandra Tošić Arsić postavljena je u utorak za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u Vranju rešenjem predsednice Višeg suda u Vranju Dragane Ilić Marković.

Tošićeva će stupiti na tu funkciju u sredu 3. juna i mandat će joj trajati dok novi predsednik suda ne stupi na tu funkciju, a najduže šest meseci.

Dosadašnji vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda Stojadin Stanković je dopisom od 18. maja obavestio predsednicu Višeg suda u Vranju da iz zdravstvenih razloga neće biti u mogućnosti da i dalje obavlja tu funkciju, predlažući da se izabere novi v.f. predsednika suda.

Aleksandra Tošić Arsić je jedan od kandidata za predsednika Osnovnog suda na aktuelnom konkursu Visokog saveta sudstva.

PROFIL

Aleksandra Tošić Arsić rođena je 1974. godine u Vranju, potiče iz stare vranjske porodice, sa pravničkom tradicijom, jer joj je otac, sada pokojni Miomir Tošić, bio poznati vranjski advokat. Po završetku pravnog fakulteta bila je pripravnik u Osnovnom sudu u Vranju gde je radila na svim materijama, uključujući i sudsku upravu. Nakon položenog pravosudnog ispita primljena je za stručnog saradnika u Okružnom sudu i tu je ostala do izbora za sudiju Osnovnog suda u Vranju 2010. godine. Bila je portparol OS i predsednik krivičnog odeljenja. Njen ukupan rad je vrednovan ocenom "izuzetno uspešno obavlja sudijsku funkciju". Udata je, majka dve devojčice.

Najnovije vesti