AKCIJA NU Umetnošću protiv dosade: Radovi Leontine Trajković FOTO

Narodni univerzitet (NU) u Vranju, kroz kampanju "Umetnošću protiv dosade, krenuo je sa predstavljanjem svih polaznika vlastite Likovne radionice i njihovih kreativnih radova koji nastaju u vreme kada, zbog vanrednog stanja u zemlji, ta radionica radi isključivo "online".

Jedna od polaznica radionice koja će biti predstavljena u sklopu ove kampanje je Leontina Trajković.

Učenica je četvrtog razreda Hemijsko-tehnološke škole u Vranju.

Postala je član Likovne radionice u januaru ove godine.

Bavi se fotografijom, a crtanje je zavolela od malih nogu.

U Likovnu radionicu došla je radi pripreme prijemnog ispita za fakultet, da obnovi ranije i stekne novo znanje.

Ima želju da upiše grafički dizajn u Novom Sadu.

Pored zanimanja iz sna motivišu je i drugari iz radionice koji joj uvek pružaju podršku i nesebično međusobno razmenjuju svoja znanja i veštine.

Poručuje da je deo svog mira pronašla upravo u Likovnoj radionici, mestu gde se oseća prihvaćeno i voljeno.

FENOMEN LIKOVNE RADIONICE

Otvaranjem Likovne radionice mladi Vranjanci dobili su mesto koje im omogućava kompletno upoznavanje sa svim vidovima likovnog izražavanja (slikarstvo, vajarstvo, grafika i sl), shodno sklonostima i potrebama. Radionica pre svega priprema decu za polaganje prijemnih ispita za srednje škole, fakultete umetnosti, arhitekture i upravo je rezultat polaznika na ovim ispitima najveći uspeh Likovne radionice. Od 1997. godine do danas željene fakultete i škole upisalo je 227 polaznika, a imajući u vidu težinu prijemnog ispita i mali broj primljenih kandidata, to je ogroman uspeh. Polaznici Likovne radionice studiraju na svim fakultetima u zemlji, ali i u Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Makedoniji... Likovna radionica dobila je 2007. godine nagradu Sedmi septembar od grada Vranja "za izuzetne rezultate u oblasti kulture".

Najnovije vesti