AKCIJA NU Umetnošću protiv dosade: Radovi Eve Meštrović FOTO

Narodni univerzitet (NU) u Vranju, kroz kampanju "Umetnošću protiv dosade, krenuo je sa predstavljanjem svih polaznika vlastite Likovne radionice i njihovih kreativnih radova koji nastaju u vreme kada, zbog vanrednog stanja u zemlji, ta radionica radi isključivo "online".

Jedna od polaznica radionice koja će biti predstavljena u sklopu ove kampanje je Eva Meštrović.

Rođena je u Zadru 1994. godine.

Završila je školu Likovnih umjetnosti u Splitu.

Godine 2013/14. spremala se za fakultet u Likovnoj radionici u Vranju pod vodstvom akademskog slikara Vesne Marinković-Stanković.

Trenutno je apsolventica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smer slikarstvo.

Imala je dve samostalne izložbe.

Prvu 2012. u Splitu pod nazivom "Šapat duše", kao i 2014. u Vranju pod nazivom "Veo duše".

Učestvovala je na više grupnih i humanitarnih izložbi, među kojima ističe APURI/ALU u galeriji "Pikto" (Zagreb), Bijenale slikarstva u Vranju 2018, te "Plati i nosi" u Meštrovićevom paviljonu (Zagreb).

Godine 2016. dobila je diplomu za likovni doprinos i stručnu saradnju u Likovnoj radionici od Narodnog univerziteta u Vranju.

Napisala je 2015. recenziju Goranu Stankoviću za izložbu "Slike i crteži", a 2018. Vesni Marinković Stanković otvara izložbu završnog ciklusa Magičnog svijeta pod nazivom "Ljubav".

Osim slikarstvom bavi se pisanjem.

Stekla je i znanja iz mozaika, stakla i keramike.

Godine 2015. izdala je knjigu poezije "Tragovi u beskraju", a iste godine učestvovala na Međunarodnoj književnoj koloniji.

Treće mesto osvojila je 2017. na književnoj večeri "Riječkih perspektiva".

Najnovije vesti