Akademci Pedagoškog fakulteta pokreću studentski list

Studenti Pedagoškog fakulteta u Vranju formirali su redakciju budućeg studenskog časopisa, koji će izdavati u sklopu ove visokoškolske ustanove.

Časopis se osniva sa ciljem "da se snaga glasa mladih ljudi, koji mogu pružiti doprinos promociji obrazovanja kao budućeg poziva mladih, ali prosperitetu i unapređivanju položaja studenata, još jače čuje.

- Neki od zadataka koje smo postavili su praćenje aktuelnih i interesantnih dešavanja na našem fakultetu, ali i u čitavom okruženju, promocija talenata među studentima, pružanje mogućnosti da svi zajedno stvaramo sliku nama interesantnih tema iz sopstvenog ugla.

Neki od ciljeva su i praćenje trendova u obrazovanju koji mogu biti od značaja našim studentima u budućem radu, integracija studenata svih smerova sa našeg fakulteta ujedinjenih pod idejom pisanja i unapređenja statusa akademaca, kao i integrisanje sa studentima sa drugih fakulteta i kreiranje zajedničkih projekata - navode članovi redakcije.

Ideju o pokretanju časopisa, dodaju budući novinari sa Pedagoškog, inicirala je profesorka Aleksandra Anđelković, te su iz tog razloga bili obuhvaćeni studenti koji su u prethodnom semestru slušali njene predmeta.

- Ukoliko želite da se priključite sadašnjem sastavu redakcije, rado prihvatamo nove članove, posebno pozivamo kolege studente iz Negotina, studente sa studijskog programa "vaspitač", kao i studente master doktorskih akademskih studija, koji zasad nisu uključeni u ovu ideju, da svojim inicijativama, kao članovi redakcije ili autori van nje, obogate stranice našeg studentskog lista - napisali su članovi redakcije na fejsbuk stranici fakulteta.

Časopis će, navode, u početku postojati u elektronskoj formi, ali je ideja da se za neko vreme, uz pomoć fakulteta, pređe na štampano izdanje.

- Plan je da časopis izlazi najmanje dva puta godišnje, mada će nas obradovati ukoliko bude materijala za još koji broj - navode članovi redakcije.

Svi studenti koji su zainteresovani za saradnju mogu se javiti na mail adresu [email protected].

- Možete poslati svoje literarne, likovne radove, fotografije, nešto o vašim hobijima, ono u čemu ste najbolji i ono što biste želeli da podelite sa drugima.

Imamo ideju da pišemo i o obrazovanju i kako unaprediti kvalitet istog.

Ne bismo da zaboravimo svet filma, zabave, muzike... Sve predloge, tekstove, radove i pitanja sa zadovoljstvom ćemo prihvatiti.

Takođe, imamo još jedan poziv da zajednički osmislimo naziv za naš novi časopis.

Očekujemo da uz priloge pošaljete i neki interesatan, atraktivan i zvučan naziv, koji bi poneo naš novi studentski list - zaključuju članovi novoformirane redakcije.

REDAKCIJA ČASOPISA

Urednici: Miljana Krstić i Nemanja Životić

Članovi redakcije: Monika Rusimov, Andrijana Milanović, Jelena Ilić, Žarko Matić, Nikola Stojanović

Vladica Mladenović (tehnički urednik)

Stefan Zlatković (tehnički urednik)

Bogdan Milošević (grafički dizajn)

Najnovije vesti