AFA Vranje: Sraman pokušaj slavljenja fašističkih krvnika

Ogranak organizacije Antifašistička organizacija (AFA) za grad Vranje izrazio je na svojoj Fejsbuk stranici protest zbog uvrštenja "pesama koje slave i pevaju sluge fašista" u zvaničan program proslave Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu.

- Dan oslobođenja Vranja 1944. godine je dan kada su jedinice NOV-a ušle u grad koji je već bio napušten od strane Bugara i time započeli slobodarsku i levičarsku tradiciju našeg grada.

Dan koji bi trebalo da služi kao primer prošlim i narednim generacijama da neguju i čuvaju svoje antifašističko nasleđe i klasnu borbu.

Umesto toga, svedoci smo bednog pokušaja revizionizma uoči trajanja ceremonije koja se održala ispred Spomenika Revolucije (kod Pedagoškog fakulteta, p.a)

Naime, glumac je recitovao stihove pesama "Mrtvi niste" i "Jedan za sve, svi za jednoga", pesama koje slave i pevaju sluge fašista i narodnih izdajnika, gazeći po narodnim herojima koji su živote dali boreći se protiv okupatora.

Pesme se nalaze na linkovima https://www.youtube.com/watch?v=sfHBYKBDat4 i https://www.youtube.com/watch?v=-zOk8h1Rjzg, a zanimljivo je to što niko od prisutnih nije izrazio revolt i bunt usred ovog sramnog pokušaja slavljenja fašističkih krvnika ovim pesmama.

Protiv svakog revizionizma, istoriju ne možete falsifikovati.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Srećan nam dan oslobođenja - kaže se u saopštenju AFA Vranje

Najnovije vesti