Admiral sit, ima društvo i hrče dok bezbrižno spava (FOTO)

Svi Vranjanci koji generalno vole pse, pa i one napuštene, a posebno sugrađani koji godinama o njima brinu hraneći ih, šetajući, mazeći, vodeći ih veterinaru u kritičnim situacijama, zabrinuli su se tamo negde iza Božića kada su primetili da danima nema jednog od najpoznatijih gradskih napuštenih pasa, sada već medijske zvezde Admirala, poznatog i pod nadimcima Beki ili Belča, kako mu neki od milja tepaju.

Podigla se prašina, povela ozbiljna potraga, pa i ona za informacijama gde bi Admiral mogao biti i zašto ga nema na ulici, tamo gde je godinama bio, neizostavno, svakog dana.

U novije vreme u Brankovoj, u strogom gradskom jezgru, obično u donjem delu ulice gde se nalaze restorani, u potrazi za hranom, društvom i onoga što je preostalo od ljudske dobre volje.

Upaljen je alarm, jer Admiral, ipak, nije bilo ko, već urbana legenda Vranja.

Potegnuta je i moć medija, ne bi li se nekako prizvao nekakav glas o Bekiju, sa nadom da je negde pronašao sebi dom, da je na sigurnom, a većina koja je tragala sa njim bojala se i da pomisli na to da je možda reč o nečem najgorem.

Ispostavilo se, na sreću, da je sve ok, da je Admiral živ i zdrav.

I što je najvažnije, da je pronašao vlasnika, novi dom, u kome ima hranu, toplinu, čoveka koji voli pse i njegovu ljubav.

I sve to na duže staze, da ne kažemo trajno.

- Belču ili Admirala, kako ga vi zovete, znam godinama.

Hranim ga od 2012/2013. u prolazu, brinem o njemu, pomagao sam mu kad god je to bilo potrebno.

Onomad, kad su bile niske temperature, oko minus deset noću, našao sam ga na ćošku ulice, u gornjem delu Brankove.

Obično stanem s njim, malo mu pričam, dam nešto i da pojede, ali tada mi je delovao nekako ošamućeno.

Konstatujem da situacija nije dobra, pozovem odmah rođaka, on dođe kolima, umotamo ga u ćebe i dovezemo ga mojoj kući.

Hteo sam da ga okupam, ali on ima dužu dlaku, a sada, kako je zima, ne mogu po dva dana da se osuše, pa sam odustao dok se malo ne oporavi - kaže Admiralov vlasnik.

Preporodio se u njegovoj kući, dodaje.

- Uočio sam da je najverovatnije nekada bio čuvan u kući, ne obavlja nuždu unutra, traži da izađe napolje.

Sada je zdravstveno sasvim ok, ali ću ga odvesti veterinaru da sve proverimo.

Stalno ide za mnom, mnogo voli da se mazi.

Ja ću da ga čuvam i brinuću o njemu i ubuduće - kaže njegov novi vlasnik, koji nas je zamolio da ga medijski ne eksponiramo.

- Nisam samo Belog pokupio sa ulice, pored svojih imam nekoliko napuštenih pasa koje sam ovde udomio, kao što možete da vidite.

Volim pse, tu sam da im pomognem - dodaje naš humani sugrađanin.

Oko cele priče, a po saznanju da je Admiral živ i zdrav, angažovala se ekipa lokalnih ljubitelja životinja koja je spremna da dalje potpomaže njegovo izdržavanje konkretnim prilozima, posebno obezbeđivanjem hrane.

Admiralov nestanak, briga i energija koja je uložena da se pronađe daju nadu da mi ljudi možda i nismo baš najgori, da možemo makar malo bolje.

A, to je najbolji dokaz da Admiral ne samo da nije beznačajan stanovnik ove zajednice, već u njoj ima svoje mesto.

I to istaknuto.

Najnovije vesti