ŽSU Dinamo: Tončev meša lončiće

Sukob na relaciji FK Dinamo, odnosno predsednik Dragan Antić Recko sa jedne, i Novica Tončev, predsednik FS RIS s druge strane, a u vezi sa formiranjem Ženskog sportskog udruženja (ŽSU) Dinamo ne postoji, saopšteno je u utorak uveče iz vranjskog kluba.

- Dana 29. jula ove godine, na osnivačkoj skupštini u Vranju, izglasano je formiranje ženskog kluba i ŽSU i udruženje kao takvo egzistira i trebalo bi da se takmiči u Vranju, Srbiji, kad se oko toga steknu odgovarajući uslovi.

Odziv devojičica, budućih igračica je bio veći od očekivanog.

Stoga smo odlučili da formiramo žensku fudbalsku ekipu ŽSU Dinamo i da pokušamo da se prijavimo za "Razvojnu ligu" koja, inače, nema takmičarski status.

Zašto gospodin Tončev brka lončiće u ovoj situaciji, stvarno ne znamo - navode iz vranjskog kluba.

U saopštenju se dodaje da je Tončevljeva "neupućenost ili loša informisanost dovela do toga da se oglasi sa nepotpunim informacijama".

- Neupućenost se odnosi na registraciju, ne ide više kao ŽFK (Ženski fudbalski klub), nego kao ŽSU (Žensko sportsko udruženje).

Mi nesposobni iz ŽSU Dinamo učinili smo sve što je bilo u našoj moći po pitanju registracije Udruženja.

Iz APR-a po zakonu rešenje stiže u roku od pet radnih dana.

Pravdajući se što ne stiže, lica iz APR-a su nam poručila da sve kasni zbog godišnjih odmora.

U izjavi gospodina Tončeva se kaže: "Da smo zbog toga veštiji na rečima, nego na delima"!

Nije baš tako; naši predstavnici su bili u Vučju na koferenciji klubova, čak su i žrebani u kalendar takmičenja.

Na konferenciji je osobama koja vode takmičenja predočeno o kakvom se problemu radi i od strane gospodina Ristića smo dobili informaciju da "privedemo administraciju kraju", sa mogućnošću da liga odloži naša prva dva kola i da se tim u takmičenje uključi naknadno.

Podsećamo gospodina Tončeva da je to takmičenje devojčica od 10 do 15 godina, da se liga zove "razvojna", da nema takmičarski karakter, a da se odvija pod patronatom FS Srbije, barem što se tiče troškova takmičenja.

A sad malo o onome na šta se gospodin Tončev poziva, a to je da FS RIS sa njim na čelu radi u skladu sa zakonom i fudbalskim propisima, a o regularnosti da ne govorimo.

O tome bi mi iz ŽSU Dinamo mogli da polemišemo sa gospodinom Tončevim.

Valjda je predsedniku FS RIS-a u interesu da se u regionu razvija fudbal, pa makar bio i ženski.

Da FS RIS podrži formiranje novih klubova, a da iz "razvojne lige" timovi ne odustaju od takmičenja (ŽFK Jagodina).

Da lige na teritoriji FS RIS broje pun broj klubova, a ne da svaka druga liga pod jurisdikcijom FS RIS-a ima neparan broj članova (Zona JUG 17 ekipa, Omladinska liga 13 ekipa).

Što se nas tiče, ŽSU Dinamo klub će se formirati, biće registrovan u APR-u zbog devojčica koje okupljamo, koje treniraju, igraćemo prijateljske mečeve, a vi gospodine Tončev vodite i dalje računa o našoj nesposobnosti i regularnosti takmičenja na nivou FSRIS-a - navodi se u saopštenju ŽSU Dinamo.

ŠTA JE REKAO TONČEV

Tončev je pre nekoliko dana izjavio da, citiramo, "ŽFK Dinamo nikada nije valjano registrovan, da praktično pravno ne postoji i da kao takav nema uslova da se takmiči".

- To je klasičan primer prikrivanja sopstvenog nerada prebacivanjem krivice na drugog. FS RIS nikada nije dobio potpun zahtev za uvrštavanje ŽFK Dinamo u razvojnu ligu RIS sa svim elementima predviđenim propozicijama takmičenja. Više puta su ljudi iz tzv. ŽFK Dinamo obećavali dostavu dokumentacije, ali do toga nije došlo. Očigledno je da su u Dinamu jači na rečima nego na delu kada nisu sposobni da izvrše običnu registraciju kluba u APR - kazao je Tončev.

Najnovije vesti