Živinoprodukt zaposlio još četrdeset radnika

Živinoprodukt, preduzeća koje u novije vreme doživljava ekspanziju u poslovanju na jugu Srbije, primilo je u stalni radni odnos još 40 radnika, nakon nedavno zapslenih 16, izjavio je za Vranje News Slađan Antić, savetnik generalnog direktora.

- Reč je mahom o radnicima koji će raditi u proizvodnji, a samo će jedan manji deo njih biti angažovan u administraciji.

Kao što je ranije najavio direktor Saša Radović, u klanici Živinoprodukta u selu Ristovac privedene su kraju pripreme za početak kontinuirane proizvodnje i ovim novim zapošljavanjem mi taj kontinuitet uspotavljamo i održavaćemo ga i nadalje - rekao je Antić za Vranje News.

Proces proizvodnje u ovom preduzeću je automatizovan, a novi vlasnici su uložili do sada milion evra u tehnologiju, remont rashladnih sistema, farme.

U sastavu klanice je i kafilerija za preradu otpada.

Živinoprodukt ima sopstvene rezervoare za vodu i postrojenje za preradu otpadnih voda iz dva dela, za prečišćavanje i filtriranje.

Klanica Živinoprodukt u Ristovcu kod Vranja do dolaska novog vlasnika bila je u stečaju, menjala više puta vlasnike i zakupce.

Iz stečaja je klanicu kupila firma "Dobrovoljci" pre dve godine.

Najnovije vesti