Živinoprodukt zaposlio šesnaest radnika u vreme pandemije

U vreme relaksacije mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, portal Vranje News razgovarao je sa Slađanom Antićem, savetnikom generalnog direktora „Živinoprodukta“, preduzeća koje u novije vreme doživljava ekspanziju u poslovanju na jugu Srbije. Teme su privredne – od toga kako se ova firma snašla u vremenu pandemije, koje je poslovne poteze preduzela radi prevazilaženja kriznog perioda po privredni ambijent. Razgovarali smo i značaju saradnje sa lokalnom samoupravom i planovima za budućnost i pposlovnim potezima usmerenim ka što efikasnijem izlasku iz perioda koji je svim privrednim subjektima u određenoj meri otežao normalno poslovanje.

Vranje News: Gospodine Antiću, Živinoprodukt je, kako čujemo, jedna od retkih firmi na ovom području koja je u vreme vanrednog stanja i otežanih uslova poslovanja zapošljavala radnike?

Antić: Da, tako je. Mi smo u ovim veoma složenim ekonomsko-socijalnim okolnostima zaposlili šesnaest novih radnika na različitim poslovima. Naravno, taj korak menadžment preduzeća temelji na poverenju u odnosu na državnu politiku predsednika Vučića i u odnosu na ekonomske mere odgovornih ljudi u Ministarstvu privrede.

Šta možemo očekivati od Živinoprodukta u narednom periodu?

- Mi smo klanicu u Ristovcu pozamašnim investicijama doveli na visok nivo, kako u tehnološkom smislu, tako prema uslovima rada koji tamo vladaju, uz posebnu zaštitu koju smo obezbedili u vremenu pandemije virusa COVID-19. Kompleks objekata za tov brojlera u selu Korbevac posle rekonstrukcije ni u čemu ne zaostaje za objektima te vrste u Evropi. U narednim nedeljama i mesecima zaposlićemo nekoliko desetina novih radnika, odnosno obnoviti i staviti u pogon druge objekte za tov brojlera i odgoj koka nosilja i verujemo uspešno dovršiti realizaciju aplikacije za izvozni broj. Za sve ovo neophodno je i u narednom periodu održati ekonomsko-socijalnu stabilnost i mir.

Kakav je odnos lokalne samouprave i predstavnika Pčinjskog upravnog okruga prema Vašem preduzeću i kako ocenjujete privredni ambijent?

- Naše iskustvo govori da gradska uprava i gradonačelnik Slobodan Milenković, kao i narodni poslanik Slaviša Bulatović, pokazuju ne samo interesovanje za uslove privređivanja, već i čine svojim angažovanjem da se ti uslovi unapređuju na dobrobit svih privrednih subjekata koji ovde posluju i na privlačenje novih.

Kako ste se odlučili za investiranje baš u Vranju i Pčinjskom okrugu?

- Preneću vam reči direktora Živinoprodukta Saše Rodevića. Odluka je doneta kada su radnici Simpa, zajedno sa svojim generalnim direktorom Slađanom Disićem, uspeli da jednu devastiranu kompaniju stave na zdrave ekonomske temelje, čime su pokrenuli ekonomski progres ne samo u Vranju i okrugu već i šire, ukazujući i drugima na put koji treba slediti. Naše preduzeće daje doprinos u privrednom razvoju Pčinjskog okruga, a posebno na razvoju agrara, s ciljem da Živinoprodukt veoma brzo izraste u jednu od vodećih agrokompanija u Srbiji.

PROFIL

Živinarski sistem “Živinoprodukt” doo u sastavu sistema ima klanicu, fabriku stočne hrane i farme. Klanica i fabrika stočne hrane se nalaze u Ristovcu, kapacitet klanja 42.000 komada pilića i 37,5t/h proizvodnje krmne smeše. Površine objekata za uzgoj pilića iznose ukupno 48.000 kvadrata.

Najnovije vesti