Živinoprodukt: Uskoro početak kontinuirane proizvodnje

Vranje - U klanici Živinoprodukta u selu Ristovac završavaju se pripreme za početak kontinuirane proizvodnje, dok je probna proizvodnja već urađena, izjavio je direktor Saša Radović.

- Dobili smo izvozni broj, imamo sve neophodne standarde, sada radimo na tome da implementiramo i najviše standarde koji postoje u oblasti hrane.

Mislimo da ćemo da dostignemo nivo koji zaslužuje da ima jedna klanica u Srbiji - izjavio je Radović za RTS.

Živinoprodukt je nedavno zaposlio 16 radnika.

Uglavnom je reč o meštanima Ristovca i okolnih sela, koji su pre desetak godina radili u istoj firmi.

Do kraja godine, najavljuju, biće posla za još 50 radnika.

- Znam da je dobra fabrika, da sam ranije radio isto ovde, meni se sviđa pošto sam meštanin, blizu je posao - navodi radnik Srđan Stanković.

- Za sve nas meštane iz okoline ovo će mnogo da znači, jer će firma da hrani mnoge porodice - navodi radnica Jelena Dragić.

Proces proizvodnje je automatizovan, novi vlasnici su uložili do sada milion evra u tehnologiju, remont rashladnih sistema, farme.

U sastavu klanice je i kafilerija za preradu otpada.

- Kafilerija je internog tipa, tu se sav otpad od klanja životinja kategorije tri prerađuje u prerađeni protein životinjskog porekla, što je izuzetna prednost objekta i najbolji način rešavanja problema tog klaničnog otpada - kazao je tehnolog Srećko Jordanović.

Živinoprodukt ima sopstvene rezervoare za vodu i postrojenje za preradu otpadnih voda iz dva dela, za prečišćavanje i filtriranje.

Klanica Živinoprodukt u Ristovcu kod Vranja do dolaska novog vlasnika bila je u stečaju, menjala više puta vlasnike i zakupce.

Iz stečaja je klanicu kupila firma "Dobrovoljci" pre dve godine.

Najnovije vesti