Ženi iz Surdulice do 30 dana pritvora zbog sumnje na napad nožem

Ženskoj osobi (34), iz surduličkog sela Ćurkovica, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici odredio je pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je nanela teške telesne povrede nožem jednom maturantu iz Donje Ljubate, potvrđeno je portalu Vranje News u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Vranju.

Pritvor je određen zbog realne opasnosti uticanja na svedoke sa kojima će predstavnici pravosuđa tek razgovarati.

U daljem toku postupka, navode iz VJT, u planu je saslušanje oštećenog, svedoka, medicinsko veštačenje i druge procesne radnje koje se preduzimaju u predistražnom postupku.

Podsećanja radi, osamnaestodišnji mladić iz sela Ljubata kod Bosilegrada izboden je u centru Surdulice, ove sedmice u noći između ponedeljka i utorka.

Bezazlena prepirka umalo se nije završila kobno kada je mladića, navodno, "skakavcem" izbola 34-godišnja žena koja je, nezvanično, branila svog brata na koga je izbodeni mladić nasrnuo.

Zbog obilnog krvarenja, intervenisala je hitna pomoć, a nakon intervencije u surduličkom Domu zdravlja ranjeni mladić je prebačen u niški Klinički centar.

Surduličani kažu da je izbodeni imao zamerku na pesmu koju je na svom mobilnom telefonu pustio mladić sa kojim se sukobio, odnosno bratom osumnjičene.

Nepoznato je da li su bili pod dejstvom alkohola, ali su se, navodno, najpre prepirali, a onda je izbodeni navodno udario tog mladića.

Najnovije vesti