Štefanek kod Milenkovića: Akcenat na razvoju školskog sporta

Omasovljenje sporta, posebno u ranom uzrastu i podsticanje na pravilan i zdrav razvoj dece biće prioriteti u angažmanu gradskog rukovodstva u narednom periodu, a svesrdnu pomoć u tome imaće od Sportskog saveza Srbije, rečeno je u utorak na prijemu za predsednika tog saveza, olimpijskog šampiona Davora Štefaneka.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za sport Nenad Đorđević susreli su se sa delegacijom Sportskog saveza Srbije da bi razgovarali u vranjskom sportu i planiranim aktivnostima ka njegovom daljem unapređenju.

Posebna tema bila je razvoj školskog sporta, prvenstveno kroz projekat "Sport u škole", za čiju je realizaciju lokalna samouprava obezbedila finansijsku podršku.

Projekat je, kako je rečeno, naišao na dobar odziv dece i njihovih roditelja.

- Pitanje fizičkog vaspitanja i školskog sporta je pitanje javnog zdravlja, a grad će sa svoje strane nastaviti da podržava sport i sportske manifestacije - kazao je Milenković.

Zbog toga je neophodno održavati stalnu komunikaciju između grada, sportskih i obrazovnih institucija, zaključak je sa sastanka.

Najnovije vesti