Šta je Branko Ružić ispričao u Vranju, a naljutilo je Anu Brnabić

Branko Ružić, funkcioner SPS-a i bivši ministar prosvete, koji je ostavku podneo kao moralni čin posle masovnog ubistva u osnovnoj školi Ribnikar u Beogradu, dao je intervju portalu Slobodna reč u Vranju, povodom kojeg je premijerka Ana Brnabić rekla da je poražavjuće što je Ružić bio član njene Vlade.

Intervju sa Ružićem je objavljen pod naslovom Intima bilo kog pojedinca ne bi trebalo da bude predmet političke borbe.

"Socijalisti nikada neće učestvovati u uvredama tokom predizborne kampanje", rekao je u intervjuu Ružić, prenosi N1.

On je istakao da je on prethodno u Vranju prisustvovao promociji kandidata za odbornike Skupštine grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja, održanoj u sali Pozorišta „Bora Stanković“.

Na pitanje „kako komentarišete zloupotrebu nekih privatnih podataka i stvari u predizbornoj borbi protiv političkih protivnika, najsvežiji takav primer je zloupotreba privatnog snimka bivšeg poslanika Đorđa Miketića“, Ružić je odgovorio:

„Kao što sam rekao, socijalisti nikad nisu učestvovali u tome, niti će.

Privatni život i intima bilo kog pojedinca je nešto što ne bi trebalo da bude predmet političke borbe.

Kako god da je došlo do toga, i koliko god se razgovaralo o nekim moralnim uzusima, o etici, o nekom vrednosnom sistemu koji neko baštini, i koliko god to može da bude predstavljeno negativno, mislim da nije manir koji je potreban Srbiji u 21. veku.“

Prema medijskim napisima, Ružić je posle ostavke ostao član Vlade u svojstvu savetnika Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova i lidera SPS-a.

Najnovije vesti