Školski sport: Vranje ima svetske, evropske i balkanske šampione

U sistemu školskog sporta Vranja, učestvovalo je u proteklom periodu više od 2.500 učenika u pet nivoa, a na državna prvenstva otišlo je preko 150 takmičara.

Izdvajaju se nastupi u streljaštvu, stonom tenisu, rukometu, košarci, futsalu, šahu, malim olimpijskim igrama, tenisu.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izjavio je tim povodom da će Grad nastaviti sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu, uključujući sportske terene, teretane na otvorenom.

- Možete biti sigurni da će lokalna samouprava uvek biti siguran partner talentovanim pojedincima i klubovima - kazao je Đorđević.

Najbolje rezultate u sezoni 2017/18. ostvarili su Ana Nedeljković iz Kluba dizača tegova „Mladost“ Vranje, koja je postala višestruka šampionka Srbije u dizanju tegova u kategoriji do petnaest godina. Ove godine u Inđiji samo je potvrdila ove rezultate.

Aleksandar Antić iz Kluba dizača tegova „Mladost“ Vranje postao je prvak Srbije u kategoriji do petnaest godina. Ove sezone, na prvenstvu u Somboru, postao je vicešampion države u kategoriji do sedamnaest godina.

Marjan Janković iz Karate kluba „Vranje“ na Svetskom prvenstvu u mađarskom gradu Egeru osvojio prvo mesto i postao svetski prvak u kategoriji borbe – pojedinačno. Stalni je član karate reprezentacije Srbije.

Marko Dinčić iz KIk-boks kluba "Vranje" postao je prvak Srbije za 2018. god, osvojio srebrnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Skoplju, bronzanu na Svetskom kupu u Mađarskoj i srebrnu na Balkan best kupu u Nišu.

Fazlija Redžepi iz istog kluba postao je prvak na Evropskom šamiponatu u Sloveniji, osvojio zlatnu medalju na Balkan best kupu u Nišu, pobedio u nekoliko profi mečeva u 2017. godini.

Ivana Davidović, članica istog kluba, osvojila je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Mađarskoj, bila prvak na Balkanskom šampionatu u Crnoj Gori i prvak Srbije u 2018. god.

Takmičar Kik boks kluba „Junior“ Andrija Stamenković osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Makedoniji, zlato na Balkan best kupu u Nišu i postao prvak Srbije za 2018. godinu, a Mladen Stošić prvak Srbije za 2017. i 2018. godinu

Đorđe Stošić iz Ragbi kluba „Soko“ osvojio je Balkanski kup u 2017. godini, kao kapiten ragbi reprezentacije Srbije u kategoriji, kadeta, juniora i mlade reprezentacije do 21 godine.

Stonotensiski klub "Top spin" osvojio je prvo mesto u Kvalitetnoj ligi Stonoteniskog saveza regiona Niš u sezoni 2017/18 , i obezbedio plasman u Drugu ligu Srbije za narednu takmičarsku sezonu.

Od nešto starijih sportista, veliki uspeh je u protekloj sezoni napravio Stefan Manasić, član SK powerlifting i fitnes „ABC“ Vranje, osvajanjem prvog mesta na Svetskom prvenstvu u Čikagu u Americi sa podignutih 217,5 kg.

Gradski klub malog fudbala "Vranje" izborio je ulazak u Prvu futsal ligu Srbije. Nakon osvajanja 2. mesta u Drugoj ligi, u dve baraž utakmice sa ekipom Pirota, obezbeđen je plasman u najelitinije takmičenje.

FK Dinamo, jesenji prvak u Prvoj ligi Srbije u sezoni 2017/18, kolo špre kraja prvenstva drugoplasirani je na tabeli, a osvajanjem boda protiv Novog Pazara u pretposlednjem kolu ostvaren je istorijski uspeh fudbala u Vranju - plasman u Super ligu Srbije, gde će od naredne sezone igrati sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Najnovije vesti