Školovanje za strukovnu medicinsku sestru od jeseni na Visokoj školi u Vranju

Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji za akreditaciju studijskog programa "Strukovna medicinska sestra", na Odseku Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Vranju, potpisali su u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predsednik Akademije Srđan Jovković, direktor ZC Vranje Saša Đorđević i direktorka Medicinske škole u Vranju Gordana Jovanović.

Gradonačelnik Milenković je posle parafiranja sporazuma istakao "veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta".

"Izuzetno je značajan za Grad Vranje.

Predviđa akreditaciju novog studijskog programa osnovnih strukovnih studija za 42 studenta, koji će biti upisani već tokom leta u Odseku u Vranju.

Na ovaj način poboljšavaju se obrazovni uslovi, koji će doprineti da mladi ljudi ostanu u svom gradu, da se školuju, zaposle i daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice", naveo je Milenković.

Zdravstveni centar će, dodao je on, primati studente na stručnu praksu i praktičnu nastavu.

Srednja medicinska škola će omogućiti nastavnicima i studentima akademije obavljanje nastave i korišćenje nastavnih sredstava u kabinetima, a Grad Vranje će obezbediti adekvatnu podršku ugovornim stranama s ciljem akreditacije i realizacije studijskog programa.

Predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Nišu Srđan Jovković zahvalio se gradonačelniku i rukovodstvu grada na izuzetnoj saradnji i podršci u realizaciji projekta.

"Uspeh ovog projekta biće vidljiv već u junu kada očekujemo upis prvih studenata.

Predviđeno je da studije traju tri godine i nadam se da će interesovanje biti na zavidnom nivou", rekao je Jovković.

Direktor ZC Vranje Saša Đorđević istakao je da je ovo mogućnost za usavršavanje i obrazovanje, pre svega učenika srednje medicinske škole i da će na ovaj način Vranje dobiti kvalitetan kadar u sistemu zdravstvene zaštite.

Zadovoljstvo zbog realizacije projekta izrazila je direktorka Medicinske škole Dr Izabel Emsli Haton Gordana Jovanović.

Komentari

Školuju kadroove za medicinsku struku , a oni medicinski specijalizanti otišli u politiku.Koja je to poruka? Koje to to kadrove plaća i školuje Srbija?

Najnovije vesti